Citat:
În prealabil postat de veilur
Irina, sa te rogi pentru tatal tau, fara sa mai spui la nimeni de patima lui. Atunci cand iti vin ganduri ca ai un tata betiv, sa iti aduci aminte ca poate si tu ai o patima(viciu) care manie pe Dumnezeu, astfel vine smerenia care ne face sa nu mai judecam pe cei apropiati sau cunoscuti. Stiu ca alcoolicii fac viata un calvar in familie, dar daca si noi le raspundem cu revolta sau razbunare, mai rau inrautatim situatia. Am aflat mai demult o regula: sa te comporti cu ceilalti asa cum ai vrea sa se comporte ei cu tine. Noi cerem de la altii sa fie intr-un fel sau se schimbe; dar noi cand ne mai schimbam?
Irina, sa nu crezi ca in ultimele randuri am facut neaparat refereire la tine, dar cu ocazia asta am sustinut si eu o idee :D
|
Se mai spune, pe buna dreptate, nu-i face altuia, ceea ce nu-ti place tie. Sa ne gandim tot timpul ca puteam fi noi in locul celui cazut . E foarte usor sa judeci, dar mult mai greu sa ajuti. In cazul patimei betiei si mai ales a celei cronice, rugaciunea, familia si medicina trebuie sa formeze un tot, in ajutorul celui bolnav, pentru ca este vorba de o boala sufleteasca si trupeasca. Deci , sa nu judecam ci sa ajutam. Si ca o completare , vinul este una, iar taria, tuica si alte asemenea, alta. Dezastrul zilelor noastre sunt acele bauturi spirtoase car fac flagel in randul consumatorilor si mai ales in randul celor tineri. Alcoolismul are la baza, consumul nu de vin ci mai ales consumul de spirtoase care macina intregul organism. Alcoolismul este o grava problema a zilelor noastre. Sa ne rugam pentru cei cazuti in aceasta patima !