Vladica ii apare unui copil pe care-l vindeca
"Egumenul Anastasie de la Catedrala Veche m-a sfatuit sa scriu despre binecuvantarea pe care a primit-o fiul meu.
S-a intamplat in 1983. Christopher, care atunci avea trei ani, s-a dus la un medic ORL-ist pentru o problema la urechi; acesta a descoperit ca-si pierduse auzul in proportie de treizeci la suta, din cauza unei acumulari de lichid in spatele timpanului cauzata de o serie de infectii la ureche. Auzul lui slabit a contribuit la o incetinire a procesului de invatare a vorbirii. S-a hotarat o operatie pentru extragerea lichidului si implantarea unor tuburi.
In acea primavara, cei doi fii mai mari ai mei (de zece si doisprezece ani) se dusesera sa-l viziteze pe Egumenul Anastasie in San Francisco. Fratele Iacov, ajutorul Parintelui Anastasie, le-a aratat mormantul Arhiepiscopului Ioan, iar ei au adus acasa untdelemn din candela de la mormant. L-am uns pe Christopher cu untdelemn inainte de vizita lui la logoped si iarasi cu doua zile inainte de operatie, rostind cuvintele: Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugaciunile vrednicului de pomenire Arhiepiscop Ioan, vindeca urechile fiului meu Christopher.
A doua zi, lui Christopher i s-a facut analizele finale de dinainte de operatie. Doctorii au constatat ca urechile lui se vindecasera! Nu mai exista nici o slabire a auzului si tot lichidul disparuse. Operatia a fost anulata. Pentru noi a fost o usurare imensa, dar am fost mult mai uimiti de ceea ce ne-a spus Christopher: Acel om mi-a facut bine urechile. A repetat aceasta de cateva ori. Odata, dupa niste rugaciuni pe care le incheia cu cuvintele: iti multumesc ca mi-ai facut bine urechile, am intrebat: Cine ti-a facut bine urechile? El a aratat catre o carte postala ilustrata asezata in colt alaturi de icoane. Si iar a repetat: Acel om mi-a facut bine urechile. A spus-o atat de insistent, incat sunt convins ca crede in faptul ca Sfantul Vladica Ioan i-a vindecat urechile. Nu stiu cum de stie aceasta, dar o stie; insista asupra acestui lucru, iar noi il credem. Nu am alta explicatie; stiu numai ca fiul meu se simte bine, iar noi suntem si vom ramane foarte recunoscatori rugaciunilor pururea-fericitului Arhiepiscop Ioan. Agape Ketrenos, Portland, Oregon"
|