Vladica ajuta la nastere
"Pe 12/25 februarie (Duminica Iertarii), anul acesta (1990) sotia mea a dat nastere celui de-al doilea fiu. Eram amandoi ingrijorati de aceasta nastere, din pricina primului copil, nascut in 1988, care era sa moara la nastere (slava Domnului, acum e bine!), sotiei mele spunandu-i-se ca pentru sarcinile viitoare va fi nevoie sa suporte o cezariana. Cu cateva zile inainte de nastere, am uns-o cu untdelemn de la mormantul Sfantului Ioan, iar rugaciunile lui dinaintea tronului lui Dumnezeu au fost ascultate pentru noi.
Sotia mea a nascut pe cale normala (nu a fost nevoie de nici o operatie), travaliul durand numai trei ore! Totul s-a intamplat atat de repede… (la primele ore din Duminica Iertarii), incat am fost cu totii luati prin surprindere, inclusiv doctorii, care in acea zi se pregateau de operatie. Copilul a fost mai mare decat cel dintai, fapt care a contribuit o data mai mult la nedumerirea doctorilor, care erau siguri ca sotia mea nu va putea naste niciodata un copil pe cale normala.
La aproape o luna de atunci, sotia, care isi hranea pruncul de la san, a inceput sa manifeste unele simptome ce indicau un abces mamar. Avuse unul foarte periculos dupa nasterea primului nostru fiu, sfarsind prin a suferi doua operatii si alegandu-se cu o septicemie care i-a inrautatit boala. Am mai uns-o o data cu untdelemn sfintit si, in decurs de patruzeci si opt de ore, au disparut toate simptomele! Cu adevarat, slavit este Dumnezeu intru Sfintii Lui! Cum e si firesc, suntem foarte recunoscatori si l-am botezat pe fiul nostru Iain (echivalentul galez pentru Ioan). (Nevrednicul preot Ian Prior, Aberdeenshire, Scotia)"
|