View Single Post
Vechi 30.05.2013, 23:30:28
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
-daca tu esti sanatos si nu ai dureri asta nu inseamna ca nu sunt destui bolnavi care au boli cumplite si suferinte si fara medicamente ar inebuni de durere sau ar muri mai repede; medicul ca si farmacistul e lasat de Dumnezeu ca sa vindece,normal ca exista si companiile farmaceutice care urmaresc profit sau au numai interese dar totusi multi oameni sunt bolnavi si au nevoie de medicamente; eu am o boala de oase naspa si daca nu as lua in fiecare zi diclofenac as innebuni de durere (mai ales iarna- nu as mai merge,nu cred ca as mai putea dormi bine...) asa ca pt mine a devenit indispensabil ,poti sa zici ca e ca un drog dar asta e...
-daca ai timp urmareste emisiuni,sau citeste articole sau viziteaza spitale unde sunt bolnavi de cancer sau alte boli grave sa vezi ca nu e chiar asa oamenii chiar au nevoie de medicamente ca sa se vindece,sau ca sa nu moara...
-eu am avut mai demult o aprindere de plamani grava si daca nu luam cateva saptamani antibiotice la greu acum nu mai scriam aici...exemplele pot continua
-si oricum farmacistii si farmacistele in general sunt mai de treaba decat multi doctori,cel putin nu sunt asa de mandrii si orgoliosi ca medicii...si pot sa zic ca am lucrat 7 ani in sistemul sanitar si am vazut destui medici....
Și eu am [avut?] astm bronșic. Cînd eram în generală nu știam că am astm, din cauza unui doctor care nu ar fi trebuit să aibă licență. M-am chinuit muuuuuuuuuuuuuuuulți ani prin spitale și am incasat injecții și pastile pentru toată viața. Acum țin uneori posturi îndelungi, fără mîncare, și din cauza toxinelor acumulate de-a lungul vieții, încă din copilărie - pentru detoxifiere.

Apoi m-a consultat din întîmplare alt doctor care mi-a explicat că nu-s nicidecum răcit, ci că am ori astm, ori bronșită (se auzea din pieptul meu fără stetoscop și de la distanță). Mi-a prescris acel tub care pufăie, Astmopent, care a fost ca o minune în criză. L-am folosit mulți ani, dar boala a început să fie rezistentă și acelui puf, indiferent dacă foloseam Ventolin sau mai știu eu ce. Nasol moment.

Dar, în tot acest timp, am învățat care sînt factorii alergici de care să mă feresc și am început să controlez crizele. Mi-am făcut și acele teste de unde a rezultat că sînt polialergic la praf, pene, mucegai, polen, derivatele lor și încă alte cîteva lucruri (bani murdari, rîs îndelung, lac etc).

De-a lungul vremii am folosit din ce în ce mai puțin acel spray și de vreo 12 ani deloc. Deși e o boală incurabilă și cu crize urîte (mai exact nu prea poți să respiri, e ca și cum te sufocă cineva lăsîndu-ți doar puțin aer uneori), am devenit independent de acel produs care la început mi s-a părut o minunăție. Multe tipuri de durere experimentate pe propria piele sînt de preferat torturii crizelor îndelungi de astm.

Nu critic cazul tău, nu-mi permit asta. Am auzit că bolile de oase sînt groaznice. Dar îi critic pe toți cei care de la o vîrstă încolo își fac abonament la farmacie pentru că li-e frică să nu moară de inimă sau mai știu eu de ce. Oameni săraci care dau pensiile pe chimicale, în loc să se autoinstruiască și să încerce să evite produsele sau factorii care le cauzează crizele sau durerile sau problemele lor diverse. Oameni care ajung la ghișeu și cer ”ceva pentru slăbit” care să le permită totuși să mănînce în continuare porc cu ouă și brînză sărată. Care merg tot acolo pentru a lua vitamine și proteine sintetizate sau de proveniență dubioasă, în loc să cumpere semințe, legume și fructe.

Înțelegi care e durerea mea acum și de ce blamez sistemul ăsta bolnav care practic își bate joc de noi, care sîntem mai mult sau mai puțin creduli și dezinformați?

Ascultați Noul Testament ortodox online.

Last edited by Florin-Ionut; 30.05.2013 at 23:32:44.
Reply With Quote