Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan
|
Ai scris foarte frumos despre Mihnea. I-ai vazut partea pozitiva. Ce bine ar fi daca s-ar scrie (nu numai tu, dar si altii) la fel de frumos si despre altii de pe forum! Sa gasim in fiecare si partile pozitive.
Si ma intreb de ce reusim sa fim buni si blanzi cu omul numai atunci cand anunta ca se retrage de pe forum? De ce in rest este mereu atata critica?
Am citit si articolul din link despre educarea tinerilor. Eu cred ca este valabil pentru toti. Nu stiu de ce numai de tineri trebuie sa avem asa grija.
Si de altii care sunt obositi sufleteste, care au nevoie de mangaiere si incurajare trebuie sa ne ocupam.
Mi-a placut foarte mult acest fragment:
Daca nu vei deprinde simtaminte firesti, omenesti si crestinesti, si nu vei invata sa privesti viata la fel cu micul David - cu simplitate, bunatate, caldura si iertare - atunci toate scrierile duhovnicesti ortodoxe nu-ti vor fi de nici un folos”[2]. (Pr. Damaschin, „Friends, Byzantines, Countrymen”, in The Orthodox Word, nr. 137, 1987, p. 316)
Sursa: Război întru Cuvânt (http://www.razbointrucuvant.ro/2012/...etelor-tinere/ )
Este exact ceea ce spun si eu. Adeseori vad pe forum chiar si pe cei foarte tineri care vin cu citate grele, teologice, sau alte carti de specialitate, cu lectii bine invatate, dar le lipsesc trairile firesti, normale, omenesti, intocmai ca in citatul de mai sus.
Inainte de orice trebuie sa nu uitam nici un moment sa fim oameni si sa traim sentimentele firesti si omenesti.
In ceea ce-l priveste pe Mihnea, este alegerea lui. A mai avut el astfel de tentative si a revenit.
Nu stiu ce a fost cu banarea acelui user si ce avea scris in semnatura de a deranjat atat.
E bine ca exista si solidaritate pe forum. Vad ca la catolici functioneaza...

Mi-a placut si pilda cu omul lovit si scrisul gandului lui pe nisip, respectiv pe piatra. Bine ar fi sa putem sa facem asa, dar de multe ori se intampla exact invers, pentru ca durerea nedereptatii este mai mare decat recunostinta.
Este tot ceva omenesc, se vede.
Totusi sa nu facem acum din acest fir unul de ridicare in slavi.
P.S. Si eu ma retrag de multe ori pe anumite perioade si scriu mult mai rar decat inainte. E mai bine asa...