Citat:
Īn prealabil postat de Pelerin spre Rasarit
Wow,prezenta catolica pe forum risca sa fie sublima dar sa lipseasca cu desavarsire.Neoprotestantii (Trice l-a rupt pana si pe Bruce Willis la cat de ,,die hard" a fost)sunt deja amintire,musulmani sau evrei poate doar in poze,ateii si-au luat si ei campii,mai sunt eu,florin oltean(o combinatie intre credinte orientale si crestinism cred)si vivi care este neincadrabil in orice categorie,fiind un fel de pasarea paradisului.Inseamna ca,spre implinirea dorintelor colective,forumul are un procentaj de 99,999 la suta ortodox.Adica nu se va mai certa nimeni cu nimeni,oponentii au disparut si sa te certi in lipsa tine de psihiatrie,iar toata lumea se va apleca, finalmente,spre subiecte ortodoxe de interes precum patristica (am si eu o idee fixa).Ii deplang pe dragii de troli,cu nspemii de conturi si personalitati,carora le ramine varianta lui Diogene cu butoiul.Ii mai deplang si pe cei care-si facusera drept unic scop in viata lupta teologico-martirica cu aghiuta din partea,de preferat,vestica a Europei,acum le ramine fie sihastria,fie curatarea ortodocsilor prea moi pt cauza ori o invazie a taramurilor de dincolo de Nadlac.In fata acestei realitati de necontestat nu pot decat,tiptil-tiptil,sa o iau spre munti,pana numa trezesc cu admiratori cu furci,topoare si faclii.Din cand in cand o sa mai trag cu ochiul dupa un trunchi de copac,ciulind urechile la primul semn de pericol.La revedere lume cruda :)) Florine,tu esti in zen iar Vivi deja in Nirvana asa ca veti tine voi steagul sus in continuare.Succes!
|
Frate, ai un umor delicios. Eu sunt ancorat in sfirsit in credinta mea personala, cea care mi-a fost ca umbra tacuta, chiar cind incercam sincer si din toata inima sa fiu un bun credincios al credintelor oficial-compilate. Chestia "oficiala" cu care seamana ea cel mai mult este reconstructionismul pagin cu influente vikinge. Am aruncat ura peste bord definitiv, inclusiv ura contra "spalacitilor"; iarta-ma ca i-am numit asa (multumesc fratelui MihaiG si formatiei Turisas, scenei de metal nordic in genere, ca mi-au deschis ochii si inima catre splendida spiritualitate occidentala si nordica precrestina, primul rational, ceilalti pe calea sublimei lor muzici). Niciodata nu am avut mai multa pace interiaora c aacum, desi, cum am scris si pe alt topic lui Mihnea simt o tristete, anume acea de a nu putea sa fiu un prieten adevarat pina la capat. Incerc chiar si sa renunt la meciul semiamical cu bunul umorist si ortodoxul exemplar DragosP pe tema luptei de clasa, eu fiind logic intelectualul proletar, care spune "Frontul Rosu" in gind ca pe mantra. :) Insa, sa stii ca va fi ca in filmele americane, in care fie aia buni, fie aia rai, crezuti total macelariti, se refac miraculos si mai e un ultim cadru cu ei, ridicindu-se din cenusa. Mai exista, de partea catolica, d-ra Noesisaa si d-na nutucutu, pina la intoarcerea Papei, pardon a lui Mihnea, din exil cu ajutorul normanzilor. Iar eu, cu exceptia cruciadelor si arderilor ereticilor, fapte/concepte pe care le detest visceral, si pe care le-as condamna si daca as pleca inapoi in timp, nu voi scuipa unde am lins. O BC cu zero orgoliu autoritar si cit mai putine cai lumesti de atingere a obiectivelor spirituale s-ar apropia mult, pina la identificare, de crestinismul perfect. Sincer.
Si stai linistit, frate, nimeni nu va veni dupa tine cu furci si topoare. Esti unul din stilpii ratiunii si credintei deopotriva pe acest forum. Si sper sa nu pleci. Noi rasaritenii si voi occidentalii suntem ca inima si mintea: avem nevoie unii de altii, chiar mai uniti decit sunt fratii gemeni, spre a fi intregul zbuciumatului om european.
P. S. Nu cred ca forumul va intra pe bune in acalmie discursiv-dialogala. Ia sa se intoarca fanaticii geocentristi sau altii din aceeasi specie, si sa vezi distractie; singele virtual va curge girla; vorba din Star Wars "there're heroes on both sides".
P. P. S. Off-topic: Exista Biblia in gaelica?
P. P. P. S. Adevarul e ca ar fi minunat si ideal ca Mihai sa se reintoarca pe forum. Echilibrul sau, dragostea lui de adevar, sunt efectiv ca diamante greu de gasit. Deasemenea, ar fi ideal si minunat sa renunte Mihnea la acest exil. Frate, zi-le normanzilor sa te aduca inapoi la Roma, chiar daca treba sa ii dea foc.
Mihai si Mihnea, daca cititi aceste rinduri, va rog, intoarceti-va. E nevoie de oameni ca voi aici.