Subiect: Postul meu ?
View Single Post
Vechi 31.05.2013, 22:00:55
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
Mihnea, contributia ta face cit jumatate de forum. Imi pare rau daca te-am suparat cu atitudinea mea, dar, pentru mine, alegerile spirituale intre "ofertele" compilate de altii sunt cam echivalente cu a alege intre, de exemplu, logarea pe MATE+Compiz sau KDE3 (DragosP si AlinB pot explica mai clar decit mine la ce ma refer). La mine asa e. Nu ai ce imi face, doar Dumnezeu ma poate salva de la betesugul privirii lumii prin lentile exclusiv livresti si logice. In cercul meu sunt poreclit "debian unstable", cred ca te-ai prins, ca si altii de altfel, de ce.
Domnule profesor Ioan Cezar, aveti dreptate in mare parte. Doar ca banarea lui Mihai este exagerata. Paote si datorita profesiei sale, a intrevazut, in multimea de cazuri rezolvate de la bara, niste adevaruri despre natura umana, pe care nu le poate defini si incadra ca dvs., sau formula ca un duhovnic induhovnicit, dar le poate simti si urma. A ales sa imbratiseze un cadru mai larg decit ce numesc eu "eticheta confesionala {sau politica, sau profesionala, etc., dupa caz} autoaplicata borcanului uman". Ironia soartei, sau, cum ar zice Mihnea, "umorul lui Dumnezeu", face ca eu sa trec la atitudinea lui Mihai de anul trecut, ba chiar cu asupra de masura. Il admir ca a avut acest curaj, inaintea mea, desi atunci staruiam sa se intoarca la credinta afisata. Din nou, daca si flip-flopul meu filosofic l-a scirbit pe Mihnea, imi cer, public si smerit, iertare. Nu pot fi altfel. Deocamdata, cel putin.
Nu cred ca am inteles, totusi, fraza cu "saracii care se lauda cu saracia". Ma simteam oarecum vizat. Pentru mine saracia nu e nici betesug, nici virtute. E ceva care mi s-a intimplat, apoi am scapt de ea, apoi iar s-a intimplat, apoi iar sunt pe cale sa scap de ea, cu voia lui Hashem. Si nu, nu vreau sa fiu bogat, in sensul "sa ai mult mai mult decit ai nevoie". Mi s-ar urca la cap. Ma cunosc prea bine. Prefer intotdeauna autodistrugerea decit coruperea.
Apreciez atitudinea deosebita a d-lui Cristian, precum si a tuturor celorlalti.
Contributie la ce? la criticarea Ortodoxiei credinta de unde a plecat?
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote