Citat:
Īn prealabil postat de Pelerin spre Rasarit
Doamna Hartford stiti ca imaginea pe care o aveti drept avatar este o imagine pietist-catolica a Maicii Domnului care,dpdv ortodox,nu are nici o treaba cu iconografia ortodoxa? :) Stiti ce mi-se pare nedrept? Daca Mihai a fost banat pentru un citat despre un fost patriarh,considerandu-se ceva jignitor,atunci,intreb si eu,de ce nu au fost suspendati si cei care,direct,l-au facut pe actualul patriarh in toate felurile(mason,ecumenist)fara ca cineva sa fi stabilit asta?Sau cei care,mai ales fata de penticostali,au avut atacuri direct la familiile acestora cand asa ceva este clar in afara regulilor forumului?Si as mai avea destule.Daca tot se aplica o masura atunci judecata sa fie la fel,asta este tot.Cat timp ai un forum deschis este evident ca vor veni si cei cu pareri contrare,la fel cum alti ortodocsi merg pe forumuri catolice,de exemplu.Daca nu vrei pareri diferite atunci faci forum cu circuit inchis doar pt ortodocsi,precizand clar asta si nu te va mai deranja nimeni.Mie mi-se par lucrurile foarte simple.
|
EXACT, scotiene!
Stii cum numesc eu, mai ales in lumina stiintei etologiei, acest comportament, gen de a crede, penibil de monologal, subiectiv si agresiv? "Latratul automotivant al subiectivismului confesional narcisist".
Cei care isi proclama credinta/ideologia in felul asta, fie ei crestini sau nu, catolici, ortodocsi, (neo)protestanti, etc., sunt pentru mine niste fiinte care latra, intru supunere si coeziune fata de cainele alpha. La aceeasi categorie intra si minciunile calomnioase despre alte credinte: cei care le-au lansat, fie si de la amvon, stiau perfect adevarul. Fac parte din strategia politica, veche decind regatele si cetatile, de stringere a rindurilor in jurul conducatorilor, impotriva "al;ora rai din afara". Ca aia din sectele exotice care pretind ca toti profanii sunt dusmani, si ce bine este "acasa", in turma. Pe astfel de believeri ii consider animale, iar credinta si mai ales modul lor de a crede, bune de aruncat la gunoi. Chiar daca, prin absurd, respectiva credinta poate fi cea mai aproape de Adevar, sau chiar Adevarul. Punct.