Ev. Ioan 8, 21-30
Zis-a Domnul către iudeii care veniseră la Dânsul: Eu Mă duc și Mă veți căuta și nu Mă veți afla și veți muri în păcatul vostru. Unde Mă duc Eu, voi nu puteți să veniți. Deci ziceau iudeii: nu cumva își va ridica singur viața, pentru că zice: unde Mă duc Eu, voi nu puteți să veniți? Dar Iisus le-a spus: voi sunteți din cele de jos, Eu sunt din cele de sus; voi sunteți din lumea aceasta, Eu nu sunt din lumea aceasta. Drept aceea v-am spus vouă că veți muri în păcatele voastre, căci dacă nu credeți cine sunt Eu, veți muri în păcatele voastre. L-au întrebat atunci pe El: cine ești Tu? Și le-a răspuns Iisus: ceea ce de la început v-am spus că sunt! Multe am de zis și de judecat despre voi; dar Cel ce M-a trimis pe Mine adevărat este, și cele ce am auzit de la Dânsul, Eu acestea le grăiesc în lume. Ei însă n-au înțeles că le vorbea despre Tatăl. Deci le-a spus Iisus: când veți înălța pe Fiul Omului, atunci veți cunoaște cine sunt Eu și că de la Mine însumi nu fac nimic, ci precum M-a învățat Tatăl Meu, așa grăiesc. Iar Cel ce M-a trimis este cu Mine; Tatăl nu M-a lăsat singur, fiindcă Eu fac pururea cele plăcute Lui. Aceste cuvinte grăind El, mulți au crezut într-Însul.