Subiect: Postul meu ?
View Single Post
Vechi 01.06.2013, 15:43:35
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
M-am gindit mai bine: dupa ce postez ce i-am promis Scotianului, voi face si eu ca Mihnea si d-na nutucutu.
Sunt solidar cu Mihai, dar alesem alta cale de a o exprima, si anume prostestul explicit. Se pare insa ca retragerea/tacerea sunt mai graitoare. Asa e.
Oricum, ca pagin nu prea mai am ce spune pe un forum crestin, oricum nu as fi ascultat, mai ales de latraii confesionali de serviciu.
Unii s-au solidarizat cu Luther, altii cu Hitler, altii cu Ellen White, altii cu Arie, altii cu sfintii, etc. Sa urmezi pe cineva e usor, e efectul de turma, nu e mai bine sa il urmezi pe Hristos?
Am intalnit mai multi catolici care dupa ce s-au covertit la catolicism ca urmare a unei intelegeri ecumeniste a crestinismului (adica toate cultele sunt la fle de bune, sau macar ortodoxia si catolicismul) si-au diluat tot mai mult credinta. Cineva ajunsese sa se indoiasca de crestinism si incepuse sa fie atrasa de hinduism si religiile orientale.
Sfantul Ignatie Briancianinov avea dreptate:
"Evanghelia ne invata ca prin cadere noi ne-am agonisit o ratiune pervertita, ca ratiunea firii noastre cazute, oricat de valoroasa ar fi prin natura, oricat de ascutita ar fi prin invatatura lumeasca, isi pastreaza caracterul capatat prin caderea in pacat, continua sa ramana o ratiune pervertita. Trebuie sa o lepezi, sa te dai pe mana calauzitoare a credintei si, sub aceasta conducere, la timpul sau, dupa o insemnata nevointa intru evlavie, Dumnezeu daruieste robului Sau credincios ratiunea Adevarului sau Judecata Duhovniceasca.
Ceea ce numiti dumneavoastra ratiune sanatoasa noi, crestinii, cunoastem ca este o ratiune atat de bolnavicioasa, atat de intunecata si ratacita, incat vindecarea ei nu poate avea loc decat prin retezarea cu palosul credintei a tuturor stiintelor si cunostintelor care o compun, si prin lepadarea lor. Daca insa vom socoti ratiunea ca sanatoasa, considerand-o astfel pe baza a ceva necunoscut, sovaielnic, nedeterminat, mereu schimbator, atunci ea, ca "sanatoasa", va renega neaparat pe Hristos. "
Reply With Quote