View Single Post
Vechi 02.06.2013, 12:47:05
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Solveig Vezi mesajul
Dar cat de mult conteaza parerile unora sau altora despre tine? Pacat sa-ti traiesti viata dupa convingerile altora..Pacat sa le permiti sa stie tot ce se intampla in viata ta, oricat de apropiati ar fi..
Am suferit si eu destul de mult din cauza opiniilor altora (apropiati sau mai putin apropiati), pe care aveam impresia ca sunt obligata sa mi le insusesc si sa actionez in conformitate. Pana m-am trezit si m-am increzut numai in Dumnezeu, in parintele meu duhovnic si in mine.
Pacatul e de fapt, daca imi este permis, hotararea de a nu te duce sa spovedesti. Restul sunt nimicuri, orice ar fi fost. (oricum ai marturisit deja, daca i-ai scris, si poate ti-a si zis rugaciunea de iertare...)
Poate ca instinctiv in viata cautam confortul, adica lipsa de griji si riscuri inutile. Daca convingerile noastre ne pun in pericol, ne atrag respingerea celorlalti , a familiei, a societatii, atunci ne e mai confortabil sa renuntam la ele. Pe vremuri erai respins de familie/societate daca nu erai credincios, acum e invers. Cu asta cred ca i-am raspuns si d-lui Cezar.

Poate duhovnicul a si zis o rugaciune scurta in care si-a exprimat dorinta de a nu mai auzi de mine niciodata....nu asa dorim cu totii sa scapam de cei care sunt recalcitranti si ne pun in dificultate, ba chiar risca sa ne sminteasca?

Last edited by fallen; 02.06.2013 at 12:49:11.
Reply With Quote