Subiect: Postul meu ?
View Single Post
Vechi 02.06.2013, 21:40:24
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
1. Considerați că l-ați convins în acest mod?...
2. Erezia și apostazia sunt două păcate diferite. Scurt și simplist spus, erezia este pervertirea credinței, iar apostazia este negarea ei în mod public.
Cu alte cuvinte, a cădea în apostazie înseamnă a te converti la ateism sau la o altă religie, a te lepăda de credința în Dumnezeul Cel adevărat - Tatăl, Fiul și Sfântul Duh.
Erezia și apostazia sunt păcate împotriva credinței (încadrate, așadar, în aceeași categorie), dar între ele există diferențe semnificative.
Doamne ajută!
1. Eu i-am spus adevarul, consider ca fiecare om are dreptul sa stie adevarul, as face un pacat daca nu l-as spune. De convins nu ai cum sa convingi pe nimeni, pentru ca e o usa care se deschide din interior, nu din exterior. Dar daca le spunem etrodocsilor ca si cultul lor e la fel de bun cine mai vine la ortodoxie si de ce sa o faca?
2. Eu am dat ce scrie invatatura ortodoxa din Pravila, iar acolo scrie si de adoptarea unei credinte eretice. Din aceasta definitie poate vei intelege ce ti-am tot scris eu in mesaje pana acum. Convertirea la alt cult inseamna lepadarea de ortodoxie, considerata si ca o lepadare de Hristos. Biserica este Trupul lui Hristos.
Reply With Quote