View Single Post
Vechi 02.06.2013, 23:13:20
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Doamnă Miha-Anca, dacă pe voi nu vă conving Sfinții Apostoli și Sfinții Părinți, adică Sfânta Tradiție a Bisericii, cred că problema este la voi, nu la Sfânta Tradiție. În general ca principiu este recomandat ca noi să ne ridicăm la înățimea și profunzimea Tradiției, iar nu să o coborâm la nivelul nostru și să ne mai și tragem de șireturi cu reprezentanții ei; între Apostoli și Părinți pe de o parte, și un Cătălin2 care a frunzărit două articolașe pe internet, dați-mi voie să mă respect pe mine însumi și să aleg Sfânta Tradiție și pe reprezentanții ei legitimi și autentici, iar nu pe cineva care nici nu citește Tradiția, nici nu înțelege și nici nu trăiește corespunzător. Ceea ce dumneavoastră și Cătălin continuați să faceți nu este altceva decât să respingeți pe față adevărul dumnezeiesc revelat, pentru că respingeți pe față adevărul Sfintei Scripturi, probabil pe temeiul unor superstiții religioase nu se știe cum formate și de către cine propovăduite și pe temeiul că noi știm cu mintea noastră limitată și neiluminată de Duhul adevărului cum stă treaba mai bine cu adevărurile revelate divin decât chiar mesagerii și interpreții autentici ai Revelației. Cred că este cazul să vă mai smeriți nițel și să recunoașteți neputința voastră de a înțelege, iar nu să refuzați acceptarea adevărurilor dumnezeiește revelate. Justificările pe care le-am adus personal, pe lângă citatele din Scriptură și din Tradiție sunt oricum, pentru un creștin mai răsărit, suficient de potrivite pentru a justifica poziția, nu a mea, ci a Sfintei Tradiții.
Decebal , eu nu am pareri personale, ci ma inspir din Sfintii Parinti.
Reply With Quote