Subiect: Postul negru
View Single Post
Vechi 03.06.2013, 11:19:33
vsovivivi vsovivivi is offline
Banned

Data înregistrării: 27.08.2012
Locație: Insectharul creștin ortodox israelit
Religia: Ortodox
Implicit Post și discernământ la ce?

Copilul mic vrea să crească, vrea să fie mare, vrea să pape și de aia necuratul îi dă să pape spurcăciuni, și el neavând discernământul duhovnicesc și trupesc ca să creadă și să știe ce e mare și ce e mic, ce e bun și ce e rău, ce e frumos și ce e urât, ce e gustos și ce e grețos, ce-l face mare și ce-l face mic, el primește cu bucurie să mânce tot felul de spurcăciuni ca-n filme ca să se facă o neghină tot mai mare și grasă ca o buruiană foarte cărnăoasă căci aia i se inoculeză că e binele și apoi visează să se laude în viitor ca fariseul cel fățarnic și talentat în viclenii ce se dădea exemplu numai pe sine disprețuind și discreditând și batjocurind și judecând și condamnând pe aproapele său care se pocăia fierbinte și tainic și smerit și care se îndrepta de sus de la Dumnezeu.

Cătuați deci la Domnul și în scripturi ce anume îl face mare și frumos și cu inimă bună și deschisă și milostivă pe omul credincios și ce anume îl face mikiduțul cel urât și care se crede el cel mai mare și cel mai tare și foarte grozav de deștept încât dă lecții și rețete de post sau de mâncare sau de supraviețuire și vindecare.

Însă nici nu mai știu ce fel de creștini au ajuns ortodocșii căci e culmea culmilor ca să vie însuși Dumnezeu la noi și noi să-i închidem ușa în nas și să ne ținem ca și câinii de pământul și de superstițiile și de 'ortodoxia' noastră trufașă. Păi dacă e chiar așa atunci se pare că nimeni nu mai e interesat de căutarea Adevărului și a Duhului Sfânt ci toți s-au făcut mai rău ca fariseii cei vicleni cu aluatul lor spurcat, căci ei zic dar nu fac și te sperie și te mituie ca să-l mânci pe tot fără-ncetare ca să se laude ei cu trupul și mântuirea noastră... ce știu eu cui și pentru ce. De ce vă este frică să căutați Adevărul?.. ce vreți să facem noi cu zidurile, cămările sau pustia la care ne îndemnați fără încetare să intrăm k gLumea?

Last edited by vsovivivi; 03.06.2013 at 11:47:47.
Reply With Quote