Subiect: Postul meu ?
View Single Post
Vechi 03.06.2013, 14:14:32
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Așadar, răul cel mare ne vine din interior. - afirmați, cu drept cuvânt, după opinia mea părelnică.

Cred că e adevărat ce spuneți, pentru că în interior sunt văzduhuri cu mult mai populate și disputate decât pe cerul de deasupra capului,
unde abia dacă se ciocnesc două avioane sau două ciori amețite odată pe an...:)

Se pare că neglijăm cu putere abisul, cosmosul, tăriile lăuntrice din fiecare om...

(Dacă în psihopatologie ne temem uneori de ceea ce se numește "introversie marcată", în lumea ruptă de Biserică sau formal alipită eu mă tem tocmai de contrariu: de extroversia marcată, nesfârșit întreținută și foarte febrilă. Printre altele, acest lucru cred că se datorează și mișcării de luare în derâdere a psihologiilor abisale, care ar fi putut avea rolul de lansator incipient al necredincioșilor către lucrarea duhovnicească de sine, o desțelenire pe urma căreia ar fi putut să prindă mai lesne sămânța Cuvântului, mai apoi. Dar oamenii, incomodați de descoperirile nu prea măgulitoare ale putregaiului interior omenesc, s-au repezit să arunce cu piatra în cercetătorii adâncurilor sufletești și iată urmarea: o lume extrovertă, dăruită cu toată energia atențională și volitivă unui spectacol extern tot mai spumos și mai ruinător pentru omul lăuntric.)

Last edited by cezar_ioan; 03.06.2013 at 14:19:33.
Reply With Quote