Citat:
În prealabil postat de sophia
Eu nu inteleg lucrul asta cu listuta sau carticica pentru a-ti spune pacatele.
Nu stiu, dar eu cred ca pana la urma toti facem mereu aceleasi pacate, care se repeta. De unde sa vina ceva nou? Cat de nou si de nemaintalnit?
Pe de alta parte si preotul ne ajuta intrebandu-ne.
Cam stim cum trebuie sa stim si sa ne purtam, de acolo putem sa ne dam seama ce se abate de la regula.
Mie imi este teama in general de spovedanie, pentru ca nu stiu ce sa mai spun.
Ori le spun mereu pe aceleasi, ori sa inventez... Nu stiu ce pot sa spun, pentru ca doar nu apare ceva nou.
Si pe urma preotul intreaba daca am ceva deosebit care trebuie spus, nu cele obisnuite. Ce le care te-ar putea impiedica la impartasit.
Chiar nu stiu cum faceti voi de va trebuie listute. Aveti asa multe de fiecare data? Noi?
Ca daca nu le faci pe alea 7 (nu ucizi, nu faci avort, nu esti certat, nu furi, nu faci rau altuia, nu faci desfrau) ce poti sa mai spui?
Poate ca mai bine ar avea parintele lista cu ceea ce vrea el sa stie, ce i se pare lui pacat si sa ne intrebe.
|
Pai e bine sa scriem de indata ce am gresit
Eu nu reusesc si de obicei mai uit de pacate
Listuta e buna ca te ajuta sa retraiesti acel moment in care ai gresit si implicit sa regreti .
De obicei se intampla sa suparam pe cineva ,sa ne maniem
E bine oare? Poate tie ti se pare ca e putin.
Chiar daca nu ai pacate cu fapta ,incep cele cu gandul care trebuie spuse ,de multe ori gandurile pot fi agresive ,e lucrarea celui rau care are putere mai ales atunci cand scadem in rugaciune
Daca te rogi mult incepi sa vezi si pacatele mai subtiri ,nu cele pe care le amintesti tu si se numesc capitale
Are dreptate Cezar ,sunt de folos participarile la sf.Maslu sau vecernie ,macar odata pe saptamana ,in afara de duminica