View Single Post
Vechi 06.06.2013, 17:09:38
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Eu sunt de parere ca un preot trebuie sa ne invete sa ne spovedim. Asta este una la mana. Mie nu-mi plac indrumarele, parca sunt chestionare tipizate. Atunci tiparim unul din ala, cu intrebari, il completam, il dam preotului si gata. Am terminat.
Sunt de acord cu tine aici. Îndrumarele ne pot fi de folos, așa cum sunt ele, în lipsă de altceva. Însă și eu găsesc foarte importantă legătura directă cu preotul. Toate întrebările astea pe care ni le adresăm unii altora pe forum ar trebui să i le putem adresa lui. Cred că ar trebui să existe în fiecare parohie un timp în care preotul să discute cu credincioșii liber, despre toate nedumeririle lor.

Citat:
nca ceva:

"Frate crestine, sa ai in vedere ca la Judecata de Apoi, greselile dupa care vom fi judecati de Dumnezeu se impart in 4 feluri: ia aminte!
rautarile pe care le-am facut noi insine
rautarile pe care altii le-au facut din cauza noastra
binele pe care l-am fi putut face si nu l-am facut
binele pe care altii nu l-au facut fiind impiedicati de noi."

Este un citat dintr-un mesaj de mai sus.
Pai de unde sa stiu eu ce bine puteam sa fac eu si n-am facut, sau ce puteau altii sa faca? Si de ce i-am impiedicat noi?
Nu stiu, intrebarile astea chiar mi se par absurde.
De unde sa pot sa fac asa analize profunde? Cum sa compar, cum sa analizez eu? Si asta trebuie desicutat cu un preot.
Cred că e vorba tocmai de ceea ce știm că am fi putut face, dar n-am făcut cu bună știință. Și este, în orice, caz, un îndemn la reflecție. Pe altul îl poți împiedica clar să facă un bine. De exemplu, soțul vrea să facă o faptă de milostenie, dar tu îi spui că aveți nevoie de bani ca să vă schimbați mașina.
Reply With Quote