Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Rugăciuni nepotrivite: cutare se roagă lui Dumnezeu să câștige un serviciu, cutare să câștige la loto, unul să i se descopere hoții, altul să i se risipească dușmanii, iar un școlar să reușească la examene...Lucruri pământești, trecătoare, nimicuri.
Ne-am pus vreodată problema ce ne cere Dumnezeu nouă? Ce-ar dori să cerem? Să fim ca Iisus, în care S-a îmbrăcat El, dându-ni-se model și viață. Dumnezeu pune accentul pe ”a fi”, noi pe ”a avea”. De aici și marea nepotrivire între ce cer oamenii lui Dumnezeu și ce cere Dumnezeu oamenilor.
|
Cred ca sunteti cam dur ....La 20 de ani,fara bac,nu vad ce ar putea face in viata in care se pregateste sa intre...Dumnezeu a zis sa ne castigam painea cu sudoarea fruntii..."Sudoarea fruntii" la Ionut acum este invatatul pentru a lua bacul...caci n-am inteles,din discutia de pana acum,ca ar vrea sa se calugareasca...deci trebuie sa ia bacul si pe urma sa opteze pentru ce va face mai departe...Si cum nimic nu putem face fara ajutorul lui Dumnezeu,nu vad cu ce greseste copilul rugandu-se sa-l ajute Dumnezeu sa ia examenul,ca sa poata face ceva in viata lui,sa nu ajunga muritor de foame...Eu zic sa-l incurajam sa invete cat poate si sa se roage tot cat poate si Dumnezeu ii va rasplati munca...