View Single Post
Vechi 07.06.2013, 21:07:38
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Cel ce prin cântări fără tăcere și cu laude neîncetate ești slăvit „întru cei de sus de Puterile cele gândite; Cel ce și corul obștesc al firilor ii faci să-Ți înalțe cuvântare de laudă după cuvintele ce sunt într-însele, Cel ce și de îngeri, și de oameni, și de vietățile cele necuvântătoare, și de stihii întru tot ceasul ești lăudat și de toată suflarea și zidirea cu vrednică cuviință ești preamărit, împreună cu unul născut Fiul Tău și cu preasfântul Tău Duh . Puterea cea izvorătoare și neîmpuținată și pricina dintâi'* a izvoarelor de putere curgătoare ale Dumnezeirii și ale luminii. Cel preadeplin întru toate cele ce sunt, de către cei mai sus de necercetat, depășind cunoștința tuturor, de cei mai de jos cu totul neînțeles, iar intru cei din mijloc cu desăvârșire necunoscut. Bunătatea cea necuprinsă și pururea viețuitoare. Cel ce întorci toate spre ceea ce este defolos, fiind început al bunătății, și le îmbunezi și în bunătatea lor le păzești. Cel ce cu atât de tare dragoste ne-ai iubit pe noi încât pe Fiul Tău cel unul născut la neamul nostru L-ai trimis, și S-a întrupat, și prin iconomia Lui cea înfricoșată, prin Cruce și moarte, din stricăciunea morții și din legăturile iadului cele nedezlegate ne-ai izbăvit Cel ce ești bun spre cei nemulțumitori și Te bucuri de mântuirea celor pierduți. Cel ce pe toți cei păcătoși ca mine, numai pentru nădejdea lor, cu milă îi îngrădești și ești mai iubitor de fii față de ei decât orice părinte.
Preaînalte, Necuprinsule, Preabunule Părinte, Atoatefăcătorule, Atotputernice, toți ne închinăm Ție și Ție ne rugăm, chemând spre ajutor și sprijin milele Tale și îndurările Tale. Ascultă, Doamne, ticăloasa mea rugăciune, a netrebnicului și nevrednicului robului Tău. Vezi mintea mea cea schimbătoare zăcând înaintea bunătății Tale și așteptând ajutorul cel de sus, de la dreapta Ta cea atotții- toare și căutând mântuirea.
Tu cunoști, Stăpâne, „Cel ce cerci inimile și rărunchii, că și întru cele de-a dreapta și întrucele de - a stânga și prin firea mea și prin nevăzuții vrăjmași, neîmpăcat război am de-a pururea. Căci dacă mă abat spre cele de-a dreapta, îndată se înmulțește asupra mea nedreptatea mândrilor și mă fac spurcat și de scârbă înaintea Ta Doamne, „ca o zdreanță lepădată s-a socotit toată dreptatea mea". Dacă ticălosul meu trup îl voi griji cât de puțin pentru neputința lui, îndată ca o mare sălbăticită se fac și mintea, și inima, și nu pot birui nebunia nestăpânită a pântecelui și nu mai am pace, ci din toate părțile sunt tras de gânduri către pofte necuvioase și de aceea cad cu totul întru cele de-a stânga. Dar precum m-ai izbăvit, Doamne, pentru îndurările Tale cele multe din deșertăciunea și rătăcirea lumii, așa și acum, Doamne, Doamne, puterea mântuirii mele și Dumnezeul meu, scapă-mâ in chip desăvârșit pe mine, ticălosul, cel ce în sinea mea sunt de-a pururea înfășurat în toată răutatea mea cea ascunsă și în greșalele mele cele de multe feluri. Facă-mi-se mie osârdie și tărie prin puterea Ta, „căci lauda puterii noastre Tu ești. Doamne. Căci foarte puțină a rămas osârdia mea și „am căzut ca frunzele” eu, ticălosul, din lenevirea mea și din lepădarea inimii mele. Deci, varsă, Doamne, în sufletul meu, o picătură din apele darului Tău, curățind trândăvia lui și ceața și orbirea, și îndem- nându-1 spre lupte duhovnicești. în noian nemărginit de plăceri mă aflu, Doamne, și în necontenite schimbări de patimi mă primejduiesc eu, ticălosul. Chem adâncul îndurărilor Tale, Cârmuitorule a toată lumea. Bunule, măntuieste zidirea Ta, ca să nu mă înghită iarăși cuptorul patimilor. Caută spre inima mea cea desfrânată, Cel ce cu voia Ta toate le-ai adus întru ființă, și fă-o să se întoarcă și să se schimbe, trecând într-o viață mai bună. Trimite-mi mie, trândavului și păcătosului, celui ce zic și nu fac, osârdie și luminare și tărie, ca cele ce le spun să le și împlinesc. Izbăvește-mă de cursele potrivnicului și ale stricăciunii și mă măntuieste numai din bunătatea Ta, pentru rugăciunile Preacuratei Stăpânei noastre Născătoare de Dumnezeu și ale tuturor sfinților Tăi. Că Ție se cade a ne milui și a ne mântui pe noi, Dumnezeule, și Ție slavă și mulțumită și închinăciune înălțăm , împreună cu unul născut Fiul Tău și cu Preasfântul și bunul și de viață făcătorul Tău Duh , acum și pururea și în vecii vecilor. Amin .