View Single Post
Vechi 09.06.2013, 00:55:09
Miha-anca
Guest

Implicit

Revenind la topic, as vrea sa va spun, ca am urmarit o emisiune TV f interesanta pe aceasta tema. Americanii isi fac ganduri despre regionalizarea unor parti din lume. Ei au constatat ca orase, care in anii post-belici erau infloritoare, au ajuns sa fie depopulate, oamenii mutandu-se in alte orase (si tari, adaug eu).
Comentariul celor din studio la cele de mai sus, s-a indreptat spre unele zone din Tarile Baltice, Slovacia si altele (Romania nu a fost numita in acest context), depopulate acum. Ei se intrebau ce se va face cu aceste zone depopulate, iar raspunsul a fost ca e posibil, ca tara mai puternica si mai dezvoltata din zona, sa isi anexeze acel teritoriu depopulat sau slab populat. Si a adaugat: zone, sau regiuni, cum le spunem acum.
Iata, deci, ce gandesc cei, care se considera in afara pericolului de a fi anexati.
Aceasta emisiune m-a facut sa ma gandesc si la tarisoara noastra, aflata in prag de regionalizare, tot mai depopulata si poate mai expusa dorintei de expansiune a altora mai mari si mai tari .

Avem si o proorocie a Pr. Arsenie Boca:

Odata mi-a zis ca, intr-o noapte, catre ziua, ne vor ocupa trei tari: Ungaria, Bulgaria si Rusia. Atunci eu am zis: „Ungurii or sa ne ocupe pe noi?”, iar el mi-a spus: „Si pe cei ce ne vor ocupa va veni ploaie de foc”. (Chis Aurelia, 93 ani, com. Boiu, jud. Mures)
Reply With Quote