View Single Post
Vechi 10.06.2013, 00:11:43
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Să le respingem atunci când este cazul, respectiv atunci când ni se cere să le adoptăm. Părinții de care pomenești n-au vorbit obsesiv despre ecumenism, au avut o viață duhovnicească în primul rând.

Concentrându-ne atât de mult pe problema ecumenismului trecem prea ușor peste ceea ce este cel mai important în Ortodoxie. Uităm că ea înseamnă, de fapt, creștinismul autentic, uităm, prea adesea că ce ne interesează este viața în Hristos.

Mă tem să nu ajungem în situația în care s-a aflat părintele Stăniloae la o conferință, unde majoritari erau catolicii, care, preocupați de problemele lor, l-au apostrofat la un moment dat, spunându-i că nu despre Hristos este vorba acolo.

Dacă vrem să păstrăm credința adevărată, nu ne este de folos să dăm citate interminabile care au un „anti-” în față, ci să o trăim la modul cel mai autentic cu putință; și să nu uităm că mărturisirea credinței se face cu propria viață, căci fără faptă este moartă, puterea ei venind tocmai din unirea cu făptuirea.

Altfel, cuvintele nu vor avea putere, chiar dacă le vom striga cât vom putea de tare. În loc să-i convingem, îi vom determina să-și acopere urechile.
-a zis bine catalin ce a zis
-tu nu vrei sa intelegi ca si marturisirea ortodoxiei este foarte importanta mai ales acum cand erezia ecumenista a patruns in randul clericilor si credinciosilor
-nu conteaza ce zic eu ca om pacatos tu trebuie sa tii cont de duhovnicii si preotii care la ora actuala marturisesc adevarul si lupta impotriva ecumenismului

-părintele Theodoros Zisis, este unul dintre cei mai buni profesori, recunoscuți la nivel internațional, care excelează încă din tinerețe în domeniul Sfintei Scripturi și al Literaturii Patristice, o personalitate proeminentă și o prezență contemporană a Teologiei Patristice, un eminent autor al unei mulțimi de scrieri cu conținut teologic și duhovnicesc, un simbol al rezistenței clerului și poporului împotriva decadenței morale și a abaterilor de la credința ortodoxă, un preot păstrător al Tradiției, cu o foarte mare și importantă slujre și contribuție în Biserica Ortodoxă, prin participarea sa ca reprezentant atât al Patriarhiei Ecumenice, cât și al Bisericii Eladei la dialogurile teologice ale Bisericii Ortodoxe cu ereticii romano-catolici (papistași) și protestanți.

Zice părintele Theodoros Zisis in conferinta: Pr.Theodor Zissis-''Edictul de la Mediolan si Conceptul de Toleranta Religioasa''Partea 2/4-CTA-2013:
http://www.youtube.com/watch?feature...=-Yp3FgeOKow#!

“Daca credinta este batjocorita de erezia ecumenista nu numai clericii si monahii trebuie sa vorbeasca impotriva ecumenismului dar si mirenii,credinciosii.”

-intreaba cineva secularismul nu este mai grav decat ecumenismul?
părintele Theodoros Zisis raspunde:cel mai mare pericol la ora actuala care ameninta Biserica este ecumenismul.Majoritatea credinciosilor nu au ocazia sa auda in Biserici predici antiecumeniste si de aceea nu stiu ce este ala ecumenism,si cat de grava este aceasta erezie.Exista o legatura intre secularizare si ecumenism.Ecumenistii sunt secularizati.

-alta intrebare:daca sunt credincios si duc o viata curata,in casa mea de ce sa lupt impotriva ecumenismului ? daca nu marturisesc antiecumenismul ma pot mantui ?
părintele Theodoros Zisis raspunde:Sfantul Grigorie Palama zice ca sunt 3 categorii de atei:
1.cei care nu cred in existenta lui Dumnezeu; 2. A doua categorie de atei sunt cei care stramba credinta,denatureaza sensul existentei lui Dumnezeu; 3. A treia categorie de atei sunt cei care tac,nu vorbesc despre erezie sau credinta; daca ar fi tacut toti nu am mai fii avut mucenici."

Canonul 10 al Sfintilor Apostoli – „Daca cineva s-ar ruga, chiar si in casa cu cel afurisit (scos din comuniune) acela sa se afuriseasca.’”

-si tu zici ca nu conteaza rugaciunile in comun cu ereticii...te-am intrebat daca te-ai ruga cu protestantii-care nu cred in Maica Domnului,icoane,sfinti..-si nu ai raspuns.

-Cucernicul Parinte Dumitru Staniloae (+1993) “Eu nu prea sunt pentru ecumenism; socotesc ca ecumenismul este produsul masoneriei; iarasi vor sa relativizeze credinta adevarata. A avut dreptate Biserica zicand ca nu prea suntem uniti. Ecumenismul este pan-erezia timpului nostru. Biserica Romano-Catolica si Biserica Ortodoxa nu sunt doua surori. Nu exista decat un singur cap al Bisericii, Iisus Hristos. Nu poate exista decat un singur trup, adica o singura Biserica. Deci notiunea de Biserici surori este improprie.”

Sfantul Cuvios Teodosie de la Pecerska (+1073)
“Pazeste-te, fiule, de cei cu credinta stramba si de toate discutiile lor, caci si pamantul nostru s-a umplut de ei! Numai cel ce traieste in Credinta Ortodoxa isi va mantui sufletul. Fiindca nu exista o alta credinta mai buna, decat curata si sfanta noastra Credinta Ortodoxa … De asemenea, fiule, nu se cade sa lauzi o credinta straina. Cine lauda o credinta straina face la fel ca si cel care-si huleste propria credinta. Cine lauda credinta sa si pe cea straina e un fatarnic si apropiat de erezie … Daca cineva iti spune: ‘Credinta noastra si a voastra este de la Dumnezeu,’ atunci, fiule, raspunde-i asa: ‘Fatarnicule! Cum pot fi amandoua de la Dumnezeu? Nu stii ce spune Scriptura: Este un singur Domn, o singura Credinta, un singur Botez. (Efeseni 4, 5)

Sfantul Teodor Studitul (+826) „Atunci cand Credinta e primejduita, porunca Domnului este de a nu pastra tacere. Daca e vorba de Credinta, nimeni nu are dreptul sa zica: „Dar cine sunt eu? Preot, oare? N-am nimic de-a face cu acestea. Sau un carmuitor? Nici acesta nu doreste sa aiba vreun amestec. Sau un sarac care de-abia isi castiga existenta? … Nu am nici cadere, nici vreun interes in chestiunea asta. Daca voi veti tacea si veti ramane nepasatori, atunci pietrele vor striga, iar tu ramai tacut si dezinteresat?

-ideea este ca ai zis ca nu e importanta problema ecumenismului,ca ce tot trambitam ca ce tot ne preocupa deci asa crezi tu ,pe de alta parte părintele Theodoros Zisis, este unul dintre cei mai buni profesori, recunoscuți la nivel internațional, care excelează încă din tinerețe în domeniul Sfintei Scripturi și al Literaturii Patristice, o personalitate proeminentă și o prezență contemporană a Teologiei Patristice, un eminent autor al unei mulțimi de scrieri cu conținut teologic și duhovnicesc -zice ca ecumenismul este cea mai grava problema la ora actuala,oare nu te pune pe ganduri?

Last edited by antiecumenism; 10.06.2013 at 00:28:21.
Reply With Quote