Citat:
Īn prealabil postat de zaharia_2009
Eu nu stiu daca sora "alinnna" a avut ea, asa, vreo tragere catre ceva deosebit sau doar s-a apucat sa ne deranjeze pe noi cu un asemnea subiect ?
Ce povesti cu sfinti ortodocsi ? Cu cine mai ? Cu FDC-isti ? Bai ce ...ce... ce treaba !
Unde vedeti voi sfinti ? Si ceee, acatistul lor este aprobat de BOR (cum zicea un distins anonim !) ? Si ceee mai, au scos deja icoane cu neiconici ?
Bai ce chestii ! Ce este asta mai ?
Mai !... frumos este sa avem preocupari savante , civice, sa fim dati naibii de loiali la tot veneticii de neam ! Frumos este sa vorbim si sa sustinem monarhia mai, nu detinutii aia din inchisori, tbc-istii si puturosii aia .
Mai ortodocsilor , mai, sa nu cereti voi voie de la spatolici pt. un asemenea subiect de discutie ? Si sa nu aveti voi argumente solide , ba , da solide, cu care sa puteti sta in fata oricarui parasutat in lume, pt. astia pe care ii sustineti voi ? Mai si sa cinstiti voi pe niste taranoi (pe linga astia din puscarii, care de data asta nu se pun la socoteala !) si "ciori din Carpati" din sec XVIII, care au stat impotriva popicului de Roima aratindu-i ca Ardealul nu este de cumparat si infricosat in intregime chiar daca bate el din picioare la brat cu keiserul ?...si care a fost prima vostra greseala de indrasneala !... si sa tot continuati asa, baiiiii !?
Bai , dar aveti asa un dar de a va baga numai in lucruri enervante, fara sa cereti voie nimanui, de numa, numa !
Ia luati voi aminte la fratii spatolici , ia uitati-va ce frumosi sunt ! Ia faceti si voi ca si ei ! Ia vindeti-va si voi pe 2 craitari si incepeti sa va ocupati cu sofisme inrosite in alb... sa vedeti , atunci credeti ca veti mai putea si voi sa il mai vedeti pe Dumnezeu ? Ia fiti toti intr-o forma si abandonati pe adevaratul Dumnezeu si pe FDC-istii lui sa vedeti , mai este clara vederea ? Dar cujetarea ? Dar fapta ? Dar sufletul ... sufletul , pe unde a mai haladuit in cazul asta ?
Deci , in concluzie , ia mai terminati cu sfinti si cu acatiste si cu tropare si cu hramurile lor, cu minunile lor in toata tara si in Athos si in Scandinavia si pe unde or mai fi ajuns ei , si cu centre de studii a fenomenului nu stiu care ca pina nu cereti voie de la bonjuristi ... nu este in regula .
|
Frate Zaharia, grea treaba ne ceri! Am citit ce ai scris, am cugetat, dar nu pot.
Nu ca nu as vrea sa dau ascultare, dar mi-a cazut in mana cartea Arhim. Mina Dobzeu, care a scris
"Apocalipsa - planul de salvare a lumii in 7 etape", Editura Agaton, si iata ce citesc la capitolul "Biserica a cincea - Sardes, Pecetea a cincea - Ap. 6,9-11:
"
Si cand a deschis pecetea a cincea, am vazut, sub jertfelnic, sufletele celor injunghiati pentru cuvantul lui Dumnezeu si pentru marturia pe care au dat-o" (Apoc. 6,9)
Sunt sufletele martirilor crestini ce au suferit martiriu de-a lungul timpului, in special in perioada persecutiilor din Imperiul Roman.
"
Si strigau cu glas mare si ziceau: Pāna cand, Stapane sfinte si adevarate, nu vei judeca si nu vei razbuna sāngele nostru, fata de cei ce locuiesc pe pamant? (Apoc. 6,10)
"Si fiecaruia i s-a dat cate un vesmant alb si li s-a spus sa stea in tihna, inca putina vreme, pana cand vor implini numarul si cei impreuna -slujitori cu ei si fratii lor, cei ce aveau sa fie omorati ca si ei". (Apoc. 6.11)
Acestia, alt numar de martiri, aveau sa fie cei din perioada a sasea, cei de sub Imperiul Sovietic.
(citat din Mina Dobzeu, Apocalipsa, pagina 115)
Intelegi?
In aceste conditii sa ne ierte Dumnezeu pe toti, care am spus sau am gandit ceva rau despre sfintii inchisorilor, caci si despre ei este vorba.