View Single Post
Vechi 10.06.2013, 19:26:10
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Problema asta cu laptele, lactatele si chiar cu ouale pentru mine este un mister.
De unde au venit dintr-o data asa teorii in tara ca nu ar fi bune?

Peste tot se spune despre calitatile si importanta lactatelor in alimentatie, a calciului.
Si in tara a fost asa. Dintr-o data acum cativa ani au aparut teorii ca nu sunt bune.

Legat de post - eu inteleg ca nu se admit lactate si oua in post pentru ca sunt de origine animala.

Da, am auzit ca sunt oameni care au alergie la lactoza, altii au la celuloza.
In China iar nu stiu de ce il suporta.
Dar in rest o lume intreaga mananca lactate si oua.

Stiu si ca exista oameni care mananca numai vegetale, altii mananca numai crud.
Fiecare este liber sa manance ce si cum vrea, dar as vrea sa termine odata cu prostiile astea. Studii care se bat cap in cap.

S-a ajuns chiar la nivelul ca nu ar trebui sa mancam chiar nimic, totul e rau, cancerigen si etc.
Nici macar nu s-a dovedit inca natura si cauza cancerului.
Nu stiu daca alimentatia este de vina, sau numai ea.
S-ar putea ca anumite produse sa nu fie bune, sau poate numai consumate in cantitate mai mare, sau in anume fel.
Dar ca sa sustii ca un produs este total rau: cum ar fi lapte sau oua, eu nu inteleg.
Si nu se da o explicatie plauzibila.

Sunt atatea materiale si studii care sustin contrariul: laptele, lactatele, ouale sunt bune pentru o alimentatie normala, rationala. Ajuta la functionarea unor organe.
Hai ca am inteles ca n-o fi buna carnea, ca e grasa, ca e asa, ca e asa.

Dar la fiecare produs exista studii pro si contra.
Si la vegetale in ultima vreme.

De exemplu exista liste de legume, fructe, nuci si condimente si cereale care nu sunt bune la anumite boli.

Exista o problema mare cu oxalatii si calciul.
Unii medici sustin ca trebuie un anume regim si ca trebuie redus si calciul. Altii dimpotriva sustin (exista studii) ca trebuie consumat calciu pentru impiedicarea absorbiri oxalatilor in urina si eliminarea lor in intestin.
Efectiv sunt contradictorii informatiile.

Pana nu demult dietele pentru fiact si stomac (gastrite hiperacide) indicau lapte si lactate, branza de vaci. Numai asta aveai voie sa mananci. Pesmet cu branza de vaci, ceiauri si supe de zarzavat, iaurt. Si te faceai bine. Acum nu mai e bine.

Sunt bolnavi care numai cu asta se pot hrani.
Copiii mici numai cu lapte si branza si oua.
Gravidele la fel.

Se spunea de spanac ca ar avea fier si vai, toti copiii sa manance spanac.
Acum este interzis. Nu are de fapt fier si in plus produce oxalati.
Margarina e buna, ba nu e buna.

Nici sfecla rosie nu e buna, si aia face oxalati, si se spune pe de alta parte ca te vindeci cu suc de sfecla rosie crud.

N-am inteles care din grasimile vegetale iar nu sunt bune - hidrogenate, sau nehidrogenate, n-am inteles. Multi spun ca untul este totusi cel mai bun.
Altii ca uleiul, mai ales cel de masline.

Imnuri cantate ciocolatii. Altii dimpotriva spun ca "jos cu ea"!
La fel cu cafeaua sau ceaiul.

La fiecare lucru este ceva de bombanit: cartofi, salata, ridichi, fasole, citrice etc. Ca au acid, ca au zahar, ca ingrasa, ca au nu stiu ce.

Ca sa nu mai spun si ca fiecre produs este atfel suportat de fiecare om.
Fratilor dar puteti sa va hotarati?
Mai nou spuneti ca postul negru, ca sa traim din aer.

Cancerul si alte boli ai si alte cauze.
Cum tinem post de stres, de agitatie, de galagie, de spaime, lipsa de somn si liniste? Ca si astea sunt rele pentru organism!
Postul asta de ce nu s-a inventat inca?

Si multe forme de cancer si alte boli au alte cauze: genetice, de lipsa de higiena etc. Nu au treaba cu alimentatia.

Inca mai este mult de studiu pana sa se gaseasca leacuri la boli si mai ales pana sa inteleaga omul toate mecanismele.

Pe de alta parte aflu mereu cu bucurie de boli grele care se vindeca spontan.
Cu liniste, incredere in Dumnezeu si rugaciune. Cu gandire pozitiva.