View Single Post
Vechi 11.06.2013, 01:24:05
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Autorul cuvintelor din postarea mea este Parintele Mihai Aldea. Am uitat sa precizez.
Am banuit ca nu va apartin demersurile iar sursa de documentare nu este necesar a fi precizata atita timp cit exista surse absolut credibile si total dezinteresate , marturisitoare a ceea ce eu am precizat .
Nu stiu cine ste parintele Aldea dar ii stiu pe sfintii inchisorilor care au marturisit despre unii ierarhi trecuti iar despre altii le stiu faptele fiind contemporani cu ei .
Va rog sa nu purtam discutii in extreme, avind in vedere doar extremele, deoarece nu ne sunt de folos si nu este ceea ce doresc eu.
Fiti convinsa ca si eu as dori sa avem atitia sfinti romani incit ceilalti (din biserica generala) sa nu mai aiba loc in calendar si de asemenea sa avem asemenea sfinti mari si grabnic raspunzatori cererilor noastre de mintuire si ajutor precum Sf. Luca al Crimeei,Sf. Teodosie de la Brazi, Sf. Nicolae Velimirovici,si alti sfinti ierarhi. Dar din pacate, de la acestia si pina in ziua de astazi ierarhii nu mai cauta sfintenia, ci "pacea si binele" , dar pacea inchipuita doar de ei, traiul in limuzine, in palate arhiepiscopale, cu putere si dorinta de dominare omnipotenta asupra societatii (cind nu pot convinge cu viata lor si cu slujirea cauta sa o impuna prin aparente, adica cu inaltimea functiei. Adica , functie au, dar putere ba !) dupa modelul papal, anticrestin.
Dar probabil ca si in acest caz putem aplica regula arhitocita si cunoscuta a paharului cu putina apa : unii nu vor sa vada decit partea cu apa, iar altii vad ca dincolo nu este nimic , nici macar apa nu este !
Sau poate lasindu-va imbrincita pe spate de... va adulati cu ideea : noi iubim, nu judecam ! Este pacat mare a judeca !
Desi as putea sa va intreb care este facultatea mintala de care uzati atunci cind : va alegeti anumite produse din alimentara, din magazinele de haine , cind alegeti tipul scolii pe care sa o urmaze copiii dvs.,profesorii meditatori ai lor, prietenii de familie, cum v-ati ales profesia, sotul, firma la care lucrati, duhovnicu,biserica pe care o frecventati, etc, etc ... nu judecind lucrurile si oamenii ?
In cazul acesta insa (judecam doar cind ne place noua , nu altora !) discutia se opreste din nonsens comunicativ .

Last edited by zaharia_2009; 11.06.2013 at 01:34:00.
Reply With Quote