View Single Post
Vechi 11.06.2013, 23:57:29
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Bun, de acord.
Acum acceptă și tu frate (și profesor dintâi al meu, într-ale ecumenismului - fără pic de ironie o spun), te rog, că pe lângă ce ai spus (și nu te contrazic în ideea ta principală) tot la fel de adevărat este că unii dintre noi SCOTOMIZEAZĂ, ALEG din cuvintele Părinților doar ce le convine lor (îndeletnicire pătimașă, eretică), doar acele pasaje care, RUPTE DIN CONTEXT, duc de fapt la ceartă între frații de credință.
Uneori ai dat citate din Părinți și din Scriptură pe post de bâtă sau, mă rog, de bâtișoară, bre! Valabil și pentru fratele Antiecumenism.
Fii te rog atent la această scăpare, nu ți-o spun în nume de rău.
Când noi facem trimiteri la Cuvântul lui Dumnezeu, e lucru specific Ortodoxiei să ținem mereu cont de context precum și de multe alte date din Istoria Bisericii, din Sfânta Tradiție. Bașca să ne asigurăm că suntem în oareșcare apropiere, măcar, de Duhul Iubirii, Duhul lui Hristos. (deși te-ai putea supăra, îți atrag atenția la Pelerin care, așa cum dovedește istoria postărilor lui, tocmai asta face: contextualizează, trimite la Patristică, trage cât poate spre Duhul Iubirii și, mai departe, ... Doamne ajută! Că el, rebel cum îl bănuiesc, să mă ierte, se ține protestant: asta e altă treabă, strict alegerea sufletului lui, una de expresie mai degrabă. Dar duhul, duhul pe care îl poartă e mai degrabă specific Ortodoxiei noastre, bre...; Nu remarcași?)

Pomeneai la un moment dat pe Sfântul Maxim. Te rog, frate, să revezi Cuvântul către Talasie, care te va învăța mai bine decât, desigur, te-aș putea eu vreodată lămuri, cum e cu tâlcuirile și interpretările astea ale noastre...

Last edited by cezar_ioan; 12.06.2013 at 00:04:50.
Reply With Quote