Citat:
În prealabil postat de Ekaterina
Daca il tragi de ureche, se plange acasa, mama vine la scoala si cere socoteala invatatorului. Asta inseamna o degradare, o incultura si o neajutorare a profesorului care trebuie sa-si faca datoria.
|
Asta înseamnă încurajarea la violență și formarea unui caracter aspru. Copiii supuși cu forța și cu bătaia se vor defula împotriva altor copii mai mici sau mai slabi, pe moment, iar în timp toate acestea își vor pune amprenta asupra psihicului omului în formare.
Părintele mi-e simpatic, dar nu a avut copii care să-i vină acasă cu urechile smulse.
Îmi amintesc de două astfel de evenimente. Un băț primit la palmă pentru că nu am știut titlul lecției la istorie într-a patra - era un titlu foarte lung, doar o fată din clasă l-a știut pe bîjbîite și numai ea a fost scutită de lovitură. Apoi o profă care m-a trimis în gimnaziu să aduc nu mai știu ce din alt corp al școlii m-a pocnit pentru că i s-a părut că am stat prea mult.
Ce au vrut ei să
demonstreze prin bătaie? Că sînt mai mari ca mine, că au voie să facă asta și că eu nu pot să răspund decît manifestîndu-mi nemulțumirea în public după cîteva decenii. Da, japonezii merg să spargă vase scumpe defulîdu-și mizeriile așa, pe cînd alții își bat copiii pentru că probabil au probleme acasă sau mai precis la mansardă.