Citat:
În prealabil postat de Glamorous_witch
Nu stiu pozitia BOR dar eu sunt 100% ptr independenta acestei provincii.Marea majoritatea a populatiei este de etnie albaneza,si isi doresc independenta.Nu conteaza cine a fost primul acolo,ptr ca astazi se considera ca populatia majoritara are dreptul de a decide
|
Draga, pai am cateva propuneri atunci:
1) Sa organizam un referendum in Covasna-Harghita, ca sigur populatia se va pronunta pentru separarea de Romania.
2)In temeiul acestui argument, orice stat mai puternic sa invadeze teritorii, sa izgoneasca populatia locala si sa colonizeze teritoriul cu populatie de etnie proprie. Sunt majoritari, deci au dreptul de a decide. Vezi cazul Rwanda. Vezi cazul Palestina. Vezi cazul Tibet (unde chiar acum se desfasoara colonizarea cu populatie chineza, care va avea in consecinta dreptul de a decide). Este reteta perfecta pentru genocid.
Majoritatea albaneza in zona este de data relativ recenta si obtinuta prin epurarea etnica a sarbilor, in perioada otomana si acum, dupa atacul occidental.
In aceasta logica, sarbii trebuiau sa-i masacreze pe albanezi cat au detinut controlul. Atunci, ei ar fi fost majoritatea si ar fi avut dreptul de a decide.