View Single Post
Vechi 12.06.2013, 12:43:52
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul

Cât despre iubirea de dușmani, mi-e greu să uit cât de mult l-au iubit pe Armand Călinescu, Iorga, Madgearu de exemplu.
,,Nu, categoric nu. NICI NICOLAE IORGA ȘI NICI VIRGIL MADGEARU NU AU FOST UCIȘI DE CĂTRE LEGIONARI. De ce? Fiindcă Iorga și legionarii gândeau la fel. Se completau reciproc întru slujirea intereselor eterne și legitime ale Neamului! (Parcurgând comparativ, și firește nelimitativ, spre pildă, «Cărticica șefului de cuib» a lui Codreanu și «Discursuri parlamentare» a lui Iorga, vă dumiriți îndată.)
Aceea însă, căreia atât Mișcarea Legionară cât și Nicolae Iorga îi erau profund incomozi, întrucât îi demascau public obiectivele și acțiunile antiromânești, era puterea iudaică. Înstăpânită absolut pe Rusia. Prin lovitura de stat iudeocomunistă din 1917. Lenin – Ziderblum – precum și Stalin – Djugașvili – sunt evrei!).

Așadar, dacă Evreii ajunseseră stăpânii Statului sovietic, iar N.K.D.V.-ul (K.G.B.-ul) este Organ de Stat, teza potrivit căreia Traian Boieru (șeful asasinilor fizici ai marelui savant Român) era, de fapt, agent sovietic, infiltrat în Mișcare ca membru cu scopul de a o compromite, nu ține deloc de domeniul fanteziei. Ba dimpotrivă !… Ba dimpotrivă!…
Și, nota bene: Iorga și Madgearu au murit asasinați de una și aceeași echipă (Traian Boieru)…’’*

Pasaj din cuvântul public adresat de dr. Radu Mihai Crișan domnului profesor Ion Marin Almăjan la data de 15.10.2007.

Stimate Domnule Profesor ION MARIN ALMĂJAN
ÎNTRU DUMNEZEU ÎNAINTE!

Îngăduiți-mi, vă rog, întâi de toate, să vă mulțumesc. Și s-o fac din întregu-mi suflet.
Trăire și Slujire de adevărat Român!: Așa vă dezvăluiți inimii mele. Cuvântul ce-l adresați iubiților ai Dumneavoastră „prieteni și tovarăși de drum, de rug”. Cutremurarea lăuntrică pe care o ați simțit ori de câte ori aveți în palmă bobul de grâu. Credința nezdruncinată întru venirea timpului și pentru celelalte biruinți ale Eminescului. Și-atâtea alte efigii de simțire. De gând…
Mă adresez, iată, eu nevrednicul, Domniei Voastre. De ce? Cu ce îndreptățire?
Acum puține zile v-ați „mărturisit îndoctrinarea dar și pasiunea pentru istorie”. V-ați adresat Domnului Profesor Ion Coja. Și, fără nici o părtinire, sincer, l-ați întrebat: „i-au omorât legionarii pe I.G. Duca, pe Iorga, pe Madgearu și pe (Armand) Călinescu? Motivele invocate le știu. Sau cel puțin le știu pe cele oferite de istoriografia românească. Considerați că omorul și siluirea, batjocura în cazul lui Iorga, pot fi justificate omenește, creștinește și nu în ultimul caz al dreptății?” Adăugând imediat: „Aș fi foarte onorat dacă mi-ați răspunde”.

N-am cunoștință dacă Domnia Sa v-a răspuns. (Chiar dacă m-aș bucura mult s-o fi făcut.) Nici nu-mi arog dreptul de-a vă răspunde eu în locul Dumnealui. (Nu-l am!) Vă vorbesc, așadar, numai și numai în nume propriu. Ca de la semen la semen. Ca de la pasionat de istorie la pasionat de istorie. Ca de la român (eu) la Român (Dumneavoastră). Și vă împărtășesc strict opinia mea personală. Nimic mai mult . Nimic altceva.
Da, în ce-i privește pe I.G. Duca și Armand Călinescu. Au fost omorâți de către legionari. (Motivul, care nu mă sfiesc s-o spun le face cinste legionarilor, este lămurit, în chip onest și documentat, de către cercetători precum Ion Coja – în articolul Nicadorii, publicat în Săptămâna românească, An II, nr. 51, 16-22 noiembrie 2006 - și Șerban Milcoveanu – în volumul Atentatul din 21 septembrie 1939 contra lui Armand Călinescu și epoca 1930-1950, Editura TCM Print, București, 2004 -).

Nu, categoric nu, în privința celorlalte două personalități. Nici Nicolae Iorga și nici Virgil Madgearu nu au fost uciși de către legionari. De ce? Fiindcă Iorga și legionarii gândeau la fel! Se completau reciproc întru slujirea intereselor eterne și legitime ale Neamului! (Parcurgând comparativ, și firește nelimitativ, spre pildă, «Cărticica șefului de cuib» a lui Codreanu și «Discursuri parlamentare» a lui Iorga, vă dumiriți îndată.)
Aceea însă, căreia atât Mișcarea Legionară cât și Nicolae Iorga îi erau profund incomozi, întrucât îi demascau public obiectivele și acțiunile antiromânești, era puterea iudaică. Înstăpânită absolut pe Rusia. Prin lovitura de stat iudeocomunistă din 1917 (Lenin – Ziderblum – precum și Stalin – Djugașvili – sunt evrei!).
Așadar, dacă Evreii ajunseseră stăpânii Statului sovietic, iar N.K.D.V.-ul (K.G.B.-ul) este Organ de Stat, teza potrivit căreia Traian Boieru (șeful asasinilor fizici ai marelui savant Român) era, de fapt, agent sovietic, infiltrat în Mișcare ca membru cu scopul de a o compromite, nu ține deloc de domeniul fanteziei. Ba dimpotrivă Domnule Profesor!… Ba dimpotrivă!…
Și, nota bene: Iorga și Madgearu au murit asasinați de una și aceeași echipă (Traian Boieru)…
Cu cele mai alese sentimente de admirație și recunoștință,
Radu Mihai Crișan

Sursa:

http://foaienationala.ro/nicolae-ior...legionari.html

Last edited by antoniap; 12.06.2013 at 12:49:54.
Reply With Quote