Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu
Un alt motiv pentru care n-am răspuns este faptul că nu reușesc să am un dialog veritabil cu antiecumenism. Avem discursuri paralele. Nu este atent sau nu-l interesează ceea ce scriu, dându-mi ca răspuns sumedenie de citate, când eu aștept o raportare personală. Îmi face impresia că anumite cuvinte-cheie din mesajele mele îi declanșează o reacție de apărare sau/și de contraatac, ascunzându-se de fiecare dată sub blindajele infailibile confecționate din predicile sau scrierile unor călugări prestigioși.
Nu reușesc, prin urmare, să ajung la inima lui.
|
-eu cand am postat impotriva ecumenismului m-am referit in general la erezia ecumenista
-ma intereseaza ce scrii dar vad ca pe tine nu te intereseaza ce zic marii duhovnici si sfintii care sunt impotriva ecumenismului si care zic ca si noi trebuie sa fim antiecumenisti si sa marturisim ca ecumenismul este erezie
-am un prieten care a fost protestant si s-a botezat ortodox cu ani in urma si e casatorit in Biserica ortodoxa,are si 3 copii ,se duce numai la ortodocsi,a citit din sfinti si duhovnici si a inteles ca ecumenismul este erezie
-sta separat de parinti dar cand ii viziteaza nu stiu daca discuta probleme de credinta [parintii ma gandesc ca s-au obisnuit cu faptul ca el e ortodox acum] dar oricum in mintea si sufletul lui a inteles ca ortodoxia este dreapta credinta si a inteles ca ecumenismul este erezie.