Citat:
În prealabil postat de AlinB
2. Fabricatie (ca orice lucru pe lumea asta facut de oameni)
|
Iată și principalul motiv care m-a făcut să nu accept vaccinul pentru copilul meu:
http://www.historyofvaccines.org/con...cines-are-made
Un rezumat, pe scurt: pentru a cultiva virușii se folosesc celule embrionare ce provin de la animale. Se folosesc bioreactoare unde fermentează bacterii în drojdie, se obțin antigene. Apoi începe procesul de separare, purificare, filtrare, adăugarea substanțelor stabilizatoare, a conservanților, se combină elementele componente și iată vaccinul. Unele eșantioane se testează (cum?), apoi fiolele se stochează și începe drumul pînă la cumpărător, care depozitează și el marfa pînă ajunge la docotul ce va face și el injecția într-o zi. După care tot conținutul respectiv ajunge pe cale nenaturală în corpul copilului.
Toate aceste procese prezentate frumos pe sait ar trebui să mă convingă că aici e vorba de știință, că totul e în ordine. Totuși lucrurile se fac la scară industrială și apar niște semne de întrebare de bun simț, pentru unul care privește din exterior problema:
- Celulele embrionare colectate provin de la animale crescute în ce fel de condiții? Sînt ele sănătoase? Li se fac teste tuturor puilor și ouălor înainte de a începe faza întîi? Nu cred, e vorba de o producție mare de vaccinuri.
- Care e procentul de puritate acceptată pentru ca substanța rezultată să treacă mai departe? Cîte celule și chiar țesuturi animale ajung în seringă? Ce se întîmplă cu organismul ce primește vaccinul în momentul în care un corp străin, viu sau nu, este inserat în mușhii proprii?
- Se spune că se fac teste. Pe copiii cui se fac? Nu cred că au oameni-cobai care să facă experimente de acest gen. Apoi, dacă au cumva animale pe care se fac experimente, nu se poate testa toată marfa și rezultatele nu sînt neapărat valabile și în cazul oamenilor. Mai mult, se eșantionează fiole și poate se analizează neinjectîndu-le. Rezultă că restul fiolelor sînt bune dacă unele trec ”testele” cu brio?
Deci procesul tehnologic nu-mi inspiră deloc încredere. Aș vrea să văd cu ochii mei fabricile care produc substanțele astea, pe interior. Și să știu dacă angajații care lucrează ”la bandă” își injectează copiii cu produsul final.