View Single Post
Vechi 12.06.2013, 22:48:59
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Însă superstițioșii nu vor să facă ascultare de Sfânta Tradiție, ei au propriile lor tradiții, făcute nu după călăuzirea Duhului Sfânt, ci după cum își închipuie ei, după cum le convine lor, după ceea ce li se pare lor că ar fi adevărul. Ei și propriile lor interpretări, nesusținute de nimeni după cum preabine se vede; ei și nu Sfinții Părinți. Ei nici măcar nu se obosesc să citească, să vadă dacă pot să înțeleagă, nuuuu, ei trebuie neapărat să dea replicile fără să studieze, că nu contează care este de fapt adevărul, ci contează ca "părerea" lor "autoritativă" să fie ultima, ca și cum ăsta ar fi criteriul adevărului. Am dat niște citate din sfântul Chiril al Alexandriei, citate de o dificultate apreciabilă, este vorba de o parte hard a teologiei creștine autentice (adică de la Tradiție), dar oare nu este absolut suspect că ei, superstițioșii care vor să își ridice părelnicele lor iluzii la statut de adevăr, nici măcar nu citesc Sfinții Părinți, și chiar și dacă citesc se comportă cu o nonșalanță, cu o "familiaritate" atât de suspectă de parcă ar fi citit un banc cu Bulă; cum este posibil să treci peste cuvintele Sfinților Părinți, și nici măcar să te întrebi: "Eu, eu, AM ÎNȚELES CEVA? AM ÎNȚELES CEVA CU ADEVĂRAT? NU CUMVA DOAR MI SE PARE MIE CĂ AȘ FI ÎNȚELES?" Dar deținătorii de prea multe "certitudini" prefabricate nu au timp de întrebări și de cugetare, nu au timp de pus lucrurile la îndoială, nu au timp de Sfinții Părinți, dar au timp de ei și de ieftinele lor prefabricate. Ei nu iubesc aurul teologic lămurit în focul Duhului Sfânt, aurul teologic al Sfintei Tradiții; ei au altele, măhh, înțelegi? Trebuie să îți dea repede replica așa ca să "îți închidă gura" că "smintești", că doară ei sunt ortodocșii, și ei sunt ăi de referință, glasul lor trebuie să se audă, și dacă se poate cât mai tare, dar nu Sfânta Tradiție, nu Sfinții Părinți.
Nu ai impresia ca ai mers prea departe, ingamfandu-te, ca ai citit si l-ai inteles pe Sf. Chiril al Alexandriei?
Ia mai bine aminte la propria ta persoana!
De obicei diavolul ii sopteste celui ingamfat asemenea ganduri in ureche!
Reply With Quote