Citat:
În prealabil postat de Clausemi
...iar Miruirea se face cu ulei sfintit in care se adauga sau nu diverse arome (de aceea uneori miroase frumos)si se ung toti credinciosii participanti la o slujba religioasa dupa ce aceasta s-a terminat.
OBS !!!!
Miruirea se mai poate face si particular de fiecare credincios ,acasa folosind acest ulei sfintit cumparat sau daruit de catre un preot(calugar)...dar numai daca are o motivatie sanatoasa (dupa ce face o rugaciune,daca are o durere corporala sau simte o ispita iar femeile sa nu fie in perioada lunara...)
|
Eu nu m-am uns niciodata si nici nu am ulei sfintit in casa, dar am sa caut.
Dupa cum am mai scris, nu stiu mai nimic despre ritualuri si nici nu explica nimeni nimic, cel putin in biserica, motiv pentru care nu-mi place sa particip.
Cand am participat eu la liturghii, la Manastirea Radu Voda, se terminau cu o invalmaseala in fata, si am impresia ca lumea statea la coada sa se impartaseasca, mai ales parintii cu copii mici.
Nefiind spovedit, m-am retras in acest moment. Nu am vazut pe nimeni dand pe nimeni cu ulei sfintit. Doar la o biserica de cartier la care am fost din intamplare mi s-a intamplat sa ma unga cu ulei sfintit preotul, la sfarsit, pe frunte.
Ar trebui sa se ma dea cu ulei sfintit dupa liturghia duminicala? Dupa liturghie se impartaseste lumea? M-am contrazis cu sotia mea, care sustinea ca de fapt se distribuia anafura. Dar totusi foloseau lingurita, asa incat cred ca era vorba totusi de impartasanie.
Daca se trece la impartasanie, avand in vedere ca e foarta multe lume, cand se mai ajunge si la ungerea cu ulei sfintit?