View Single Post
Vechi 13.06.2013, 15:24:55
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Am fost cu cativa ani in urma la o conferinta cu un supravietuitor de la Aiud ,d-nul Jijie parca se numea , care a trait in preajma lui George Manu.
A spus ca se comporta ca un adevarat crestin faptuitor , rugaciune multa.
In inchisoare multi au sporit in credinta ,au realizat ceea ce in lume nu ar fi reusit .
Desigur ca multi s-au dedicat rugaciunii si sa zicem meditatiei, desi cind folosesti acest termen fiecare intelege ce insemneaza dupa puterea lui . Dar eu nu vorbesc aici despre rugatori sau mistici in general .
Nu vedeti ca si noi, cei care folosim acest forum, nu este unu sa zica cum ca ar fi un nenorocit, un ticalos , un ingalat de pacate, un prost, un lipsit de interes crestin, un indiferent si un lenes ! Ci din contra, toti lasind sa se inteleaga cu totul altceva !
Uite, de exemplu, face-l pe unul dintre noi direct prost sau nesimtit la cea mai usoara ocazie(ca sa probati lipsa echivocului) si o sa vedeti daca cumva in stapele educatiei lui duhovnicesti si a interesului pt sfintenie sta vreun sfint sau altcineva !
Adica, rugatori toti de moare lumea . Fiecare se intereseaza de temiri ce acatiste, paraclise, trasee de pelerinaje, minastiri, duhovnici, carti, ba daca se poate cit mai in originalul englezesc sau grecesc .... Fiecare, cunoscator fiind, da cele mai "folositoare" si binevenite sfaturi .
Dar cu toate acestea, vi se pare ca am fi vreunul macar pus pe calea sfinteniei ? Ma indoiesc !
La fel si cu cei care au fost in Aiud . Multi au fost rivnitori, dar putini au sfirsit a fi deopotriva cu sfintii .
Si am zis clar, exemple mai am multeeeee, chiar de preoti . Dar care nu au ajuns recunoscuti unanim, mai intii de ei insisi, ca fiind sfinti !
Rugaciune multi au facut multa, dar eu nu din acest aspect am propus exemplul, ci din cu totul altul, al sfinteniei .
Seamana , dar nu ...

Si asta nu insemneaza ca eu contest ce ati spus dvs.

Last edited by zaharia_2009; 13.06.2013 at 15:39:55.
Reply With Quote