Preotii nu au intr-adevar voie sa divulge marturia facuta la spovedanie. Preotul de la biserica noastra a spus ca unul din sfinti a spus ca acela ar merita sa i se lege limba la ceafa (sau ceva de genul asta...)
Dau un citat de pe site-ul profesorului de religie Laurentiu Dumintru din lucrarea sa "Hristos si tinerii" (
http://www.laurentiudumitru.ro/carti.php?id=1&cap=23)
"Trebuie stiut de catre credinciosi ca cele spuse la Spovedanie le stie doar Hristos si preotul. Duhovnicul nu are voie sa divulge cele ce a auzit. Nu exista motiv justificat pentru divulgarea continutului Spovedaniei, indiferent cat de grav sau in ce fel a fost pacatul marturisit. Preotul care ar divulga cele auzite ar fi caterisit. E cunoscut cazul unui preot din Occidentul catolic care, in urma cu vreo doua secole, a fost condamnat la moarte pentru o crima pe care nu o savarsise; mai mult chiar, stia cine este faptasul, pentru ca acesta i se confesase. A preferat deci sa moara decat sa divulge marturisirea care l-ar fi salvat. Parintele Dumitru Staniloae precizeaza ca "preotul nu va rade vreodata de slabiciunile lui (ale credinciosului n.n.), nu le va divulga si nici nu-si va manifesta surprinderea ascultand cele mai grele abateri ale lui"
E foarte util articolul (defapt lucrarea)... recomand citirea.
Si eu sunt in cautare de duhovnic, am cerut binecuvantare de la fostul duhovnic pe care am vrut sa il schimb pt ca nu eram multumita (se grabea si nu stimteam nici o usurare sufleteasca dupa) Daca a mai auzit cineva de un duhovnic bun poate face o recomandare...
[color=red]Jenica[/color], iti recomand sa citesti (daca cumva nu ai facut-o deja) - pt ca o iubesti mult pe Maica Domnului - mesajele pe care le-a transmis si le transmite lunar omenirii la Medjugorje (prin niste vizionari alesi, care in 1981 cand au inceput aparitiile Ei, erau copii). Vezi pagina:
http://www.medjugorje.org/msg07ro.htm (acestea sunt cele pe 2007, pt paginile cu ceilalti ani - din 1984 incoace, dupa "msg" scrii ultimile 2 cifre ale anului (ex: ...msg84ro.htm)
Maica Domnului sa va binecuvanteze!