View Single Post
Vechi 15.06.2013, 23:04:26
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Nu vrei să suferi toate pentru dragostea Mea?

Orice ți s-ar întâmpla, tu să strigi așa: "Pentru dragostea Ta, Iisuse al meu, dulce dragoste, duc toate ocările, batjocoririle, nedreptățile, ostenelile și toate necazurile care mi se întâmplă". Acestea gândind, dintr-o dată sarcina greutăților se va ușura și amărăciunea provocată de demon va înceta.
Nimic altceva nu poate să ajute atât de mult și să stingă mânia și toate celelalte patimi cât poate iubirea către Dumnezeu și către toți semenii. Cu iubirea biruiești mult mai ușor decât cu celelalte lupte. Dar chiar și atunci când lupți, nu simți durerea dacă mintea ta este stăpânită de iubire. Iubirea nu cade niciodată dacă îndreptezi mereu cârma sufletului spre aceasta. Orice ți s-ar întâmpla, tu să strigi așa: "Pentru dragostea Ta, Iisuse al meu, dulce dragoste, duc toate ocările, batjocoririle, nedreptățile, ostenelile și toate necazurile care mi se întâmplă". Acestea gândind, dintr-o dată sarcina greutăților se va ușura și amărăciunea provocată de demon va înceta.
Crede în ceea ce am să-ți spun. Odată, din cauza repetatelor și înfricoșătoarelor mele ispite, am fost stăpânit de mare întristare și deznădejde și socoteam că sunt nedreptățit de către Dumnezeu. Că m-a lăsat pradă atâtor ispite, fără să mă ușureze vreun pic, să iau măcar o răsuflare. Și aflându-mă în această amără*ciune, am auzit o voce înlăuntrul meu, tare dulce, foarte clară și trădând multă compasiune: "Nu vrei să suferi totul pentru dragostea Mea?" Și o dată cu vocea a început să curgă șuvoi de lacrimi neîncetat și mă căiam pentru deznădejdea care mă stăpânise. N-am să uit niciodată vocea aceea, atât de dulce, care a făcut să dispară deodată ispita și toată deznădejdea.
"- Nu vrei să suferi toate pentru dragostea Mea?"
Cu adevărat, dulce dragoste! Pentru dragostea Ta ne-am răstignit și pentru ea toate le purtăm.

(Gheron Iosif, Mărturii din viața monahală, Editura Bizantină, pg. 54-55)