View Single Post
Vechi 15.06.2013, 23:44:53
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Ikebana e arta de a aranja florile. Cred ca te referi la fengshui.
Cat despre Yoga, tot omul stie cat de bine face sanatatii; ceea ce nu se stie insa, e ca face parte de ceea ce se numeste New Age; acesta se manisfesta prin bioenergie, paranormal, spiritism, magie, hipnotism, practici yoghine, sodomie, satanism; nu persecuta, ci vrajeste.Si cad prada cei ce umbla dupa senzational si cei, care nu-si cunosc credinta in care sunt botezati, ne spune Arhim. Mina Dobzeu in cartea sa: "Apocalipsa - planul de salvare in 7 etape"
Va rog sa ma iertati ca imi permit sa tot adaug cite ceva pe masura ce discutia se lungeste .
Acum insa vreau sa adaug si ceva despre mine .
Eu nu sunt chair asa de pus la punct/curent cu New Age si nici cu faptul ca Yoga este ceva bun si folositor si de multa lume cunoscuta, indiferent sub ce aspect al ei (Hata Yoga, Tantra Yoga, Sahaia Yoga, Dhyana Yoga, etc) si ca doar New Age o face malefica .
Stiu insa ca parintele(pt. mine sfint, pt. altii doar un simplu calugar atonit) Paisie Aghioritul are o carte dedicata intregii doctrine si practici Yoga in care nu numai ca descifreaza dar si dovedeste esenta malefica a practicii si doctrinei respective. Cartea cum bine stiti se intituleaza "Marii initiati ai Indiei si parintele Paisie"
Si pt. ca deja stiti doar va reamintesc : chiar aici pe crestinortodox.ro exista un articol bine facut si intitulat "Yoga si meditatia" de unde se vede tot bine ca da, aceasta practica este una benefica, folositoare pt. om, mai ales pt. ortodocsi !
Acelasi subiect, f. bine tratat, se gaseste si la parintele frasinean Ghelasie Ghe., duhovnicul parintelui Valerian . Si chiar parintele Valerian are filmulete pe crestinortodox in care marturiseste despre preocuparea si rezultatele duhovnicului sau in "tratarea" yoghinilor romani ajunsi la el pt. terapie .
Atit de buna si de data naibi este Hata Yoga, incit dupa exercitii repetate de relaxare, ai nevoia imperioasa de duhovnic ca sa nu te sinucizi .
Despre celalate tehnici Yoga nici nu mai vorbesc !

Asta stiu eu despre Yoga . Imi pare rau ca nu stiu lucruri mai de lauda .
Cunosc insa cazuri de practicanti de Sahaia Yoga si Dhyana Yoga care au avut sfirsit tragic .
Dar aici am dorit sa va spun cite lucruri bune nu cunosc inca eu si nu ca sa va propun si voua o stare de indiferenta ca si a mea .
Celor stiutori le doresc mult si binevenit bine !

Si ca sa nu fiu chiar out topic, ma gindesc ce bine le-ar fi prins detinutilor politici din puscariile comuniste sa fi cunoscut Yoga . Nu ar fi ajuns la martiriu ci ar fi apucat multi dintre ei sa vada cu proprii ochi maretele realizari ale comunistilor ! Nu ?

Sau poate nu am inteles eu sensul postarii ?

Last edited by zaharia_2009; 15.06.2013 at 23:54:15.
Reply With Quote