View Single Post
Vechi 15.06.2013, 23:48:41
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Cred că în spatele unor astfel de articole, dincolo de preocupările științifice, etice ale unora, cred că se ascunde ceva periculos. Personal am întâlnit și eu astfel de oameni care început să pună tot mai mult astfel de întrebări, și mai precis exact ceea ce a spus mai sus userul silviu..., inclusiv pe acest forum era un utilizator care a insistat de mai multe ori pe această temă dar a fost bannat destul de rapid.

După cum se vede și în acel articol, problema care se pune, a liberului arbitru și a predestinării, poate, tratată în mod greșit, să ducă la tot felul de concluzii și mai apoi la hotărâri, decizii, aplicații, etc, în domenii ca de exemplu Justiția. Apologeții (plini de tupeu și de mentalitate totalitară, extrem de intoleranți, nu știu dacă ați întâlnit astfel de oameni, dar sunt exatrem de intoleranți, mai ales cu creștinii, pe care de fapt îi urăsc) așa zisei lipsei de liber arbitru și a așa zisei predestinări au de fapt ca scop crearea haosului social prin absolvirea de vină și de responsabilitate a nelegiuiților. Cred că acesta este sensul sau unul dintre sensurile ultime pe care le urmăresc apologeții respectivi; dacă veți observa, și eu cred că este semnificativ, cel puțin asta este ceea ce am observat eu, apologeții unor astfel de idei sunt în principal atei sau francmasoni, ori oameni care nefiind neapărat dintr-o grupare sau alta sunt oarecum legați ori obedienți, ori influențați de propaganda atee și masonică, împotriva valorilor creștine (adică anti-creștină).

Așa zisa lipsă a liberului arbitru înseamnă de fapt, după cum se putea sesiza și din acel articol medical, că omul ia niște decizii predeterminate de niște mecanisme fizico-chimice de la nivel mental, cerebral, cu alte cuvinte omul nu ar fi o instanță decizională, care poate face opțiuni, ci una care poate face doar ceea ce este constrânsă și predeterminată de diverși factori să facă. Până la un punct lucrurile într-o anumită măsură stau în picioare, pentru că este clar că de multe ori luăm decizii pe care le resimțim cumva că ar fi nelibere și că sunt efecte a ceea ce de exemplu poate au făcut alții cu și din noi. Însă acest lucru poate fi valabil până la un punct. Scopul acelor apologeți este până la urmă considerarea că noi nu suntem decât niște complexe de fenomene fizico-chimice, plus anumite influențe și achiziții la nivel psihic, și că opțiunile, alegerile, acțiunile noastre nu ar avea de fapt niciun grad de libertate, ci ar fi niște efecte determinate de niște cauze impersonale, nesubiective, care nu ar ține de făptura umană ca instanță decizională și ca persoană responsabilă.

Uneltitorii care stau în spatele acestor idei false și al apologeților acestor idei urmăresc de fapt, de exemplu în domeniul judiciar, crearea haosului social prin absolvirea de vină și de pedeapsa aferentă a tuturor nelegiuiților. Practic, nicio faptă rea nu mai este rea în sine, ea este doar o faptă și atât, nu are nicio valoare ori încărcătură morală și nici legală, altfel spus o reglementare în acest sens în domeniu ar avea ca și consecințe spre exemplu crearea "Raiului" Infractorilor și a tuturor fărădelegilor și spurcăciunilor, evident un "rai" care va fi atent monitorizat și controlat de cei care stau în spatele răspândirii acestor idei false. La nivel personal, ar duce la o totală desconsiderare a persoanei umane, a ființei ca și chip și asemănare a lui Dumnezeu, ca instanță decizională și răspunzătoare, altfel spus dincolo de destructurarea socială se vizează însăși destructurarea și desfigurarea, desființarea omului ca persoană, a persoanei umane, și transformarea ei într-un agregat impersonal, un cumul de forțe și agregate care oricum ar acționa poate fi considerată ca lipsită de orice vină și de orice responsabilitate. Se vede din acestea și poate și din analizele mai complexele ale altora, caracterul atât anticreștin dar în același timp inuman, lipsit de orice omenie și umanitate, un atentat antihristic atât la ființa umană în genere, cât și în special la ființa umană ca persoană creată după chipul lui Dumnezeu și în scopul asemănării cu Acesta. Este un atentat atât la umanism cât și la creștinism, este o relativizare completă a ființei umane, este o tentativă diavolească, satanică de neantizare a ființei umane ca persoană. Și ăsta este scopul pe care îl au antihriștii și sataniștii care stau în ocultă în spatele acestor idei și în spatele vehiculării lor, precum și în spatele posibilei lor uneltiri ideologice și politice, cu consecințe dintre care eu am intuit doar câteva.

Last edited by Decebal; 16.06.2013 at 09:21:52.
Reply With Quote