Si ar mai fii un aspect: poate unul din soti chiar e hotarat sa respecte juramintele facute la sfanta taina. Insa celalalt la un moment dat rupe acest legamant, printr-un adulter, spre exemplu, sau plecand, parasindu-te, sau parasind biserica si dreapta credinta, alaturandu-se vreunei secte dubioase sau pur si simplu cazand in pacate grave. In momentul asta nu mai ramane nici o legatura, daca celalalt a rupt-o. Atata doar ca ruptura poate fi destul de profunda, nu e ca si cum ti s-ar rupe doar o haina, sau ai pierde un pantof, e mult mai grav, e ca si cum ai pierde o parte a corpului si ai ramane schilod (probabil asta depinde si de gradul de "fuzionare" dintre cele doua suflete). O haina sau un pantof se pot inlocui oricand, pe cand o mana sau un picior nu se pot inlocui decat cu o proteza sau o carje, sau dupa caz cu un insotitor permanent. Cu frustrarile de rigoare, desigur. Stiti ce e amuzant? Acum imi dau seama, si al meu e divortat (ma rog, a fost casatorit doar civil, nu si religios), dar totusi nu pot sa nu ma intreb : eu ce sunt pentru el? Baston, carje sau doar o haina sau pantof?
|