View Single Post
Vechi 16.06.2013, 04:30:19
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Doamne ajută!

Domnule Daniel, considerați că la slujbele Bisericii
atunci când ne rugăm pentru eroii neamului nostru, când le aducem omagiu celor care s-au jertfit pe câmpurile de luptă "cu arma în mână" (morți, ciungi, traumatizați psihic etc.),
precum și atunci când ne rugăm pentru conducătorii de azi (care, printre altele, au în vedere și securitatea țării, inclusiv frontierele și armamentul de război)

ne aflăm în conflict cu Iisus Hristos?

Biserica a rânduit rugăciuni aflate în conflict cu Iisus Hristos și cu Evanghelia Lui? Asta sugerați, oare?

Pe de altă parte, faptul că poporul român e singurul a cărui geneză este împletită cu încreștinarea, avînd așadar o dublă identitate (de neam omenesc, prin rânduiala Domnului, precum și prin har, de creștini), permite trecerea în registru minor a identității naționale și implicit a apărării ei?

Noi, creștinii, suntem duhuri fără trup, fără adăpost, fără patrie pământească? Iubirea de care pomeniți nu ține seama de întreaga noastră ființă, de omul întreg (trup și suflet)?

Când o bandă de obsedați atacă mama, fiicele și soția, spre siluire fizică, dvs. recomandați... ce? Ce lucru creștinesc recomandați mai exact?
Dar când ne sunt distruse orașele, câmpia, apele, munții, flora și fauna?
Dar când ne sunt amenințate bisericile, cultura, limba, obiceiurile creștine, tradițiile?

Puneți accent pe sentimentul iubirii, lucru bun dealtfel, lucru de la Dumnezeu. La rândul meu și eu sunt de acord cu diplomația, cu negocieri nesfârșite, cu tot felul de manevre ca să nu se ajungă la vărsare de sânge omenesc.
Dar pe obligația de a apăra ceea ce iubim, fie și cu arma în mână atunci când agresiunea este extremă și desființează orice limită, nu puneți nici un preț? Oare a apăra, cu prețul vieții tale și cu riscul de a lua viața celui care vine peste tine să te ucidă, nu este dovadă a iubirii?

Considerați că Dumnezeu vrea ca poporul român și România să piară din istorie, stînd cu toții ca mielul la înjunghiere? Și astfel, pe această cale unică, românii să devină, chipurile, cu toții locuitori ai Împărăției lui Dumnezeu?

Și scrieți toate aceste sugestii în limba română, în limba locuitorilor acestei patrii?

Eu cred că prin ceea ce scrieți, separînd artificial ițele realității românești creștine, nu faceți decât un singur lucru: folosiți în mod nedemn de un român credința poporului nostru ca șiș pentru suicid, pardon, genocid.
Vă folosiți de credința noastră în Iisus Hristos ca să ne lăsăm țara fără apărare? Ca să ne pierdem neamul și credința strămoșească? Asta faceți, oare? Nu credeți că ați exagerat cam tare într-o parte, pierzînd din păcate echilibrul situației?

Cred că Hristos nu ne-a deschis posibilitatea mântuirii cu prețul desființării ca patrie și neam. Nicăieri nu stă scris că ar fi făcut un astfel de târg.
Și pentru că ne-a așezat aici, în jurul Carpaților până la Mare, prin Voia Lui, aici și trebuie să rămânem ca nație. De vom fi siliți de ticăloșii lumii să ne apărăm țara cu arma, nădăjduiesc tare că Domnul ne va ierta și ne va mântui. Ca și copiii copiilor noștri să-L preamărească, să Îl iubească și slăvească tot în limba română, prin case și biserici românești.

Nu trebuie să acceptăm pieirea noastră ca neam, poftită de alții, ca să dobândim Împărăția. Dumnezeu nu ne-a propus niciodată acest târg. Ar fi fost, dealtfel, nedemn de un gentleman, cu atât mai puțin ar fi fost un gest vrednic de Împăratul Cerurilor față de supușii Lui iubiți.

Last edited by cezar_ioan; 16.06.2013 at 05:46:19.
Reply With Quote