View Single Post
Vechi 16.06.2013, 16:47:51
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox Vezi mesajul
Doamne ajută.

Frate n.priceputu, oare vârsta ne mântuiește? Oare înălțimea, culoarea pielii, grosimea vocii, neamul românesc, sau vreo lege a vreunui stat, culoarea ochilor, vreo formă sau vreo măsură omenească ne mântuiește? Are mai multă prioritate spre mântuire decât alta? Nu.
Nu m-am gândit la simpla diferență de vârstă dintre tine și interlocutorul tău, cât la experiența lui față de a ta. Experiență pe care n-o cunoști și o ignori, certându-l cu niște cuvinte care implică autoritate. Când îți citesc postările îmi pare că te sprijini de o cârjă arhierească. Deși am citit cuvinte arhierești scrise cu mai multă blândețe.

Citat:
Îmi cer iertare că ți-am provocat respingere, oare nu și Hristos provoca respingere? Să mă apuc să dau versetele în care fariseii, saducheii, sinedriul și alții căutau să Îl omoare? Oare nu ăsta este scopul? Să indispunem? Să rănim răutatea din noi, ca să poată fi rănită inima din noi de dragostea lui Hristos? Întrebări retorice. Răspunsul îl știm deja fiecare din noi.
Respingătoare este asocierea dintre duritatea exprimării și ceea ce pare o dragoste mimată prost, deci ipocrit. Cât Îl privește pe Domnul, unora le provoca, într-adevăr, respingere; altora din contră, le provoca adeziunea, dragostea. Cei care ne numim creștini, însă, am ales să-L urmăm pentru că ne-a cucerit inimile.

Last edited by N.Priceputu; 16.06.2013 at 16:52:33.
Reply With Quote