Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Nu seringa Îl exclude pe Dumnezeu, ci omul care apelează mai mult la seringă decât la Dumenzeu. Aici vorbim de prevenție, a se face distincția.
|
Vorbesti in dodii.
Ce inseamna "mai mult"?
Care e atitudinea corecta?
Sa astepti sa te imbolnavesti si pe urma sa-ti spui ca Dumnezeu alege?
Pai daca Dumnezeu alege, de ce fugi cu copilul la spital, la seringa, daca se imbolnaveste?
Citat:
Mă spăl pe mâini pentru a preveni, o altă metodă nu cunosc în acest segment de prevenire externă.
|
Asa cum exista preventie externa, exista si preventie interna.
Faptul ca tu nu o pricepe pe a doua, nu inseamna ca nu exista, nu functioneaza, etc.
Citat:
Ceea ce pot face eu de ce să cer lui Dumnezeu? În cazul prevenirii bolilor pe cale internă apelez la un regim sănătos care să-mi întărescă sistemul imunitar capabil să lupte cu virisul și nu apelez la un vaccin.
|
Uite inca o dovada ca ai nevoie de o actualizare a cunostintelor medicale.
In primul rand nu doar virusii sunt problema, mai sunt bacterii si mai sunt si toxine.
Ei bine, afirmatia de mai sus vine fara doar si poate din ignoranta (nu doar medicala) a unei persoane care nu s-a confruntat personal cu o boala majora.
Cand ai sa ai o boala care omora peste 90% din cei care o contacteaza iar tu ai sa scapi cu viata doar datorita minunatului tau sistem imuntari, bine hranit si curatat de pacat, atunci ai sa fii dovada vie ca teoria functioneaza.
Realitatea, pana una alta, ca oameni nevoitori, asceti, etc. mor de cele mai surprinzatoare boli iar altii care sunt bolnavi, in ciuda schimbarii regimului de viata, a vietii spirituale care o duc, a rugaciunilor, pelerinajelor, etc. ajung tot la mila doctorilor sau in mormant.
Citat:
Totuși în cazul în care optez pentru prima variantă și mă îmbolnăvesc atunci apelez la medicina alopată pe care nu o contest și îi recunosc meritele. Dar ce să apelez în cazul unei prevenții la medicina alopată, înainte de a apela la atâtea fructe, legume, cereale, rădăcini etc pe care Dumenzeu ni le-a lăsat?
Să dau un exemplu concret. Pentru a mă feri de răceli/gripe nu iau vaccinul, ci mănânc cătină cu miere, beau borș etc...Am testat pe propia piele și am ajuns la concluzia că e mult mai eficient decât un vaccin antigripal.
|
Simplu, pentru ca in chestiuni mult mai grave decat o simpla raceala, medicina alopata are singurele solutii care iti pot oferi o sansa.
Dar cum spuneam, experienta ta in domeniul asta nu trece de o raceala, pe care majoritatea oamenilor o depasesc si fara sa manince catina si bors sau sa treaca pe la biserica.