Subiect: Artele martiale
View Single Post
Vechi 17.06.2013, 03:31:22
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit Ortodoxia si artele martiale (2) - Interviu cu Parintele Mihai-Andrei Aldea

Dar, părinte, asta ne duce la altă obiecție: toți aceștia erau profesioniști, asta era meseria lor. Pentru un român obișnuit, care nu este militar, artele marțiale nu trebuie. Așa spune și Părintele Iustin.

Este greșit. Așa vor unii să spună Părintele Iustin. Ei par a uita că Părintele a zis „Țara asta are inflație de smerenie. Dar uneori este nevoie și de sfânta palmă a Sfântului Nicolae”. Și tot Părintele Iustin a zis că „singura noastră criză este că nu am fost veghetori ai neamului și ai tradiției noastre ortodoxe”, că e o mare greșeală „această falsă cumințenie” care „ne-a acoperit cu toate neghinele”. „Dar românul nostru”, spune Părintele, „nu a fost așa dintotdeauna, el are sânge dac și brâncovenesc, eroi care au luptat cu prețul vieții nu doar pentru apărarea nației noastre ortodoxe, ci am fost poarta dintre Răsărit și Apus, prin care am oprit aici orice trecere păgână”.

Și acest cuvânt este oare pentru toți românii, îi cuprinde pe toți, nu doar pe militarii de carieră?

Păi Părintele Iustin, nu uitați, a spovedit și împărtășit mii și mii de soldați români. Aceștia nu erau militari de carieră, erau țărani sau ciobani sau negustori sau muncitori aflați sub arme în Al doilea război mondial. Și de ce se aflau sub arme?
Reply With Quote