Citat:
În prealabil postat de bogdan81
Doamna, orice medicament poate avea si are efecte secundare. Pana si banala aspirina.
Insa in medicina, ca in orice intreprindere pur umana, medicul NU are puteri absolute.
In medicina se raporteaza intotdeauna posibilele efecte adverse la beneficii.
Constatarea simpla este ca beneficiile sunt mult mai mari decat efectele adverse.
Sa va dau un exemplu. In trecut, poliomielita facea ravagii de nedescris.
Mii de copii ramaneau mutilati si paralizati pe viata in urma acestei boli grave.
Astazi, in urma vaccinului, doar un copil la 1 milion se mai imbolnaveste de poliomielita.
Da, vaccinul poate avea efecte adverse. Unii se pot imbolnavi de pe urma lui.
Insa 1 caz la 1 milion este MULT MAI PUTIN decat ce se petrecea inainte de introducerea vaccinului, cand mult mai multi copii se imbolnaveau de poliomielita.
Eu de exemplu mi-am facut vaccinul anti hepatita B, fiindca lucrez cu sange si ma pot infecta.
Va pot asigura ca mi-a fost de un real folos.
Stiu ca nu confera protectie de suta la suta. Stiu ca poate avea efecte adverse.
Dar va asigur ca beneficiile sunt mult mai mari decat relele.
Nu suntem dumnezei. Medicina e umana, deci e limitata.
Dar ca este folositoare, e dincolo de orice indoiala.
|
Vaccinurile se fac de 60 ani ,dar pana acum 3-4 ani nu am auzit de cazuri de autism
Nu e usor sa suporti povara unui copil handicapat.
Nu am facut gripa de 14 ani si nu am facut niciodata vaccin antigripal
Vaccinurile ar fi trebuit sa ramana in forma veche ,acum se face un vaccin cu mai multi virusi si efectele sunt mult mai rele.
Aspirina poate sa faca rau , dar odata observate efectele adverse se poate sista tratamentul
Pe cand la vaccinul odata facut nu mai ai ce face .