Doamne ajută.
Nu, dragul meu, Actele Martirice, martiriologia, este încadrată întro ramură a patristicii. Întreabă un profesor din facultatea de teologie, de patristică preferabil, dacă pe mine nu mă crezi. Mi-am dat licența din Patristică, dar să nu-mi fie a mă lăuda decît întru crucea Domnului, cum spune Sfîntul Apostol Pavel.
Întocmai ăsta este singurul motiv pentru care este nevoie de o Biserică națională, și nu doar națională, ci mai ales locală, reprezentată prin episcop. Exemplul biblic: epistolele: către Biserica din Corint, Tesalonic, către romani, evrei, deci pe regiuni, pe Biserici, pe națiuni. Oh, de-ai înțelege.
Sfîntul Gheorghe decînd a devenit creștin nu a mai ucis nici un om.
Pardon? Dragul, tu să dovedești, tu ai spus primul protioara aia mare. Tu să dovedești că Troparul Sfintei Cruci, cel care susții tu că e vechi, acela greșit, e adevărat.
Ucenicul Nestor, e la fel ca Sfântul Petru și Sfîntul Ilie Tesviteanul, în însemnătatea și dimensiunea faptei sale. Rare, extrem de rare, cu o însemnătate extrem de înaltă teologică, acțiunile lor, care nicidecum nu dă dezlegare la uciderea altui om.
În Levitic, și niciunde în Biblie, nu există, niciun loc unde Dumnezeu cheamă oamenii la a merge și a ucide alt om.
Da, un singur canon, bagă războiul în altă pedeapsă decît crima, Canonul 13 al Sfîntului Vasile cel Mare, anume îi dă soldatului o pedeapsă mai ușoară decît criminalului, 3 ani, în loc de 7 ani, de oprire de la Sfînta Împărtășanie, dar în niciun caz nu spune că e bine ce a făcut, nu încurajează războiul și uciderile sub nici o formă, din contră, le osîndește.
Chiar trebuie să reamintesc că evreii au cucerit Canaanul militar, împotriva cuvîntului lui Dumnezeu: SĂ NU UCIZI și că asta a fost consecința pentru care ei au ajuns robi 400 de ani în Babilon, și pînă în 1956 nu au avut o patrie a lor ? Chiar trebuie ?
De care dezvoltare ai nevoie? Ce dacă ești sub ocupație străină? Și evreii au fost și nici nu au avut țară a lor, mii de ani. Oare atît de orbi acceptăm să fim?
Ce dezvoltare îți trebuie? Pe Dumnezeu să-L ai, Lui să I te închini, Lui să-i slujești și de nimic, absolut nimic nu mai ai nevoie.
Despre monahi, mireni și preoți am răspuns deja. Citește cu atenție, nu o spun cu aer de superioritate, ci pentru că îmi pasă, nu vreau să te pierzi.
Te rog eu frumos, șterge satana aia de la poza de profil.
Bucurii.
Last edited by Daniel_Ortodox; 18.06.2013 at 01:18:15.
|