Citat:
În prealabil postat de fallen
Mare atentie insa ca asteptarile parintilor sa nu fie mult prea covarsitoare pentru copil, adica sa nu inteleaga ca dragostea si aprecierea noastra este conditionata de ele, adica sa fie viteaz precum Sf. Gheorghe, neprihanit precum sfantul sau sfanta X, sau Doamne iarta-ma sa fie "mantuitorul " cel putin al casei, neamului lui (probabil mexicanii nu au chiar asemenea asteptari de la fiii pe care ii numesc Jesus, si nici americanii care se numesc Jesse, Jessica, Joshua, etc.
|
Cred ca aceasta este o ispita a parintilor, sa aiba asteptari mari de la copil, exprimate sau nu. Cati parinti nu isi doresc ca fii lor sa fie mai deosebiti, mai diferiti, speciali, si vor sa creada ca sunt mai dotati ca alti copii. Mare ispita si amagire! Tot ce imi doresc pentru copiii mei este sa fie buni crestini, sa traiasca aceasta viata alaturi de Dumnezeu in adevar si echilibru si sa aiba parte de sanatate.
Ce dar mare este atunci cand ai un copil sanatos, dar nu intelegem. Dupa ce Dumnezeu ne daruieste copii sanatosi ne mai dorim si calitati sau daruri speciale. Vazand in jurul meu multa suferinta (copii bolnavi), pentru urmatorul copil nu imi doresc decat sanatate si mantuire, iar restul cum va dori Bunul Dumnezeu.