Citat:
În prealabil postat de arghirutza
Pai mi-am expus-o pana acum.
Tainele sunt indispensabile - cum ne-am numi crestini fara botez, de exemplu?
Rugaciunea la fel.
Dar nu trebuie uitat ca facerea de bine si bunatatea sunt primordiale. Cel putin asa cred eu. Daca iti spui toate rugaciunile si te duci la biserica in fiecare duminica, dar iti bati sotia, furi de la vecinul, iti "lucrezi" colegul, iti inseli sotia cu orice ocazie, sau gasesti ca a ajuta material pe cineva e pacat pentru ca s-ar putea sa foloseasca necorespunzator ajutorul, acele ritualuri sunt pura fatarnicie.
M-a revoltat ca am citit atatea texte ortodoxe despre casnicie, care recomanda pe drept cuvant cununia, stabilesc reguli despre cum si cand sa faca dragoste sotii intre ei, condamna curvia, preacurvia, onania, sexul oral, etc. Dar acei autori nu au gasit timp nici macar pentru un rand in care sa condamne violenta casnica, distrugatoarea atator vieti si teroarea atator femei si copii. Sau despre alcoolism.
A-ti bate sotia de exemplu este mult mai grav decat a face sex oral cu ea (daca vrea). Asa cred eu, indiferent ce ar spune oricine. (A nu se interpreta ca o pledoarie pentru sexul oral).
|
D-le cod-gabriel cred ca te-ai lamuri mai bine urmarind emisiunea de la TVR a Marinei Almasan punand aceste intrebari lui Bebe Mihaiescu:angry:Iertati-ma fratilor dar nu am mai putut sa rabd.[/quote]
Ce n-ai putut sa rabzi? Discutia despre pacatele carnale? Sau despre alcoolism si violenta?
Sau faptul ca alcoolismul si violenta casnica sunt probleme aproape absente din problematica abordata de dreptcredinciosii de noi si chiar de biserica, in timp ce in viata reala ele sunt cele mai raspandite si mai grave probleme ale casniciei?
Eu asta nu pot rabda.
A rezuma problemele casniciei doar la ce face omul in pat cu sotia, uitandu-te in alta parte si astupandu-ti urechile cand vezi femei si copii maltratati, femei luandu-si zilele pentru a scapa din iadul convietuirii cu niste tortionari (stiu doua cazuri intr-un singur sat) - este o abordare ipocrita si imorala.