View Single Post
Vechi 20.06.2013, 00:52:32
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adam000 Vezi mesajul
Alt exemplu: Florin spunea despre comentariile sterile de invatat fortat - de exemplu si acestea ar putea avea un rol formator benefic in sensul ca invata copilul rabdarea si faptul ca in viata va trebui sa faca si lucruri sterile, care nu ii plac sii ii va dezvolta abilitatea de a se forta sa faca/invete si ce nu ii place, etc.
Singurul avantaj al unor comentarii învățate pentru lucrare, teză sau BAC e că îmbunătățesc memoria.

La Filosofie se face un curs de hermeneutică. Ce mi-a zis un prieten este că atunci cînd ai o lucrare de analizat, mai întîi citești prefața care comentează textul, apoi citești cartea și la sfîrșit revii la acea introducere pe care o revezi pentru a înțelege și mai bine ce a vrut să transmită autorul. Pentru mine e suficient atît.

Elevii nu au timp să citească toate cărțile obligatorii pentru BAC de exemplu pentru că au de tocit acele comentarii care le mănîncă din timp de-a lungul liceului. Dacă ar fi după mine, pentru obiectul Limba română aș cere ca obligatoriu un minim minimorum de cărți importante să fie parcurse acasă, altfel elevul neprimind nota de trecere în anul următor.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote