View Single Post
Vechi 20.06.2013, 13:29:02
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Parintele Cleopa- DESPRE JUDECĂȚILE LUI DUMNEZEU

http://carteromaneasca.wordpress.com...-lui-dumnezeu/

"Că judecățile lui Dumnezeu nu sunt ajunse de mintea omenească. N-ai auzit pe Isaia Proorocul? Pe cât este mai înalt cerul decât pământul, pe cât este mai departe răsăritul de apus, pe atât sunt mai departe judecățile Mele de judecățile voastre și gândurile Mele de gândurile voastre, fiii oamenilor.

N-ai auzit pe Solomon ce spune? Pe cele mai grele decât tine nu le ridica, și pe cele mai adânci decât tine, nu le cerca, ca să nu mori!

N-ai auzit de David Proorocul care zice: Judecățile Domnului sunt adânc mult? Cum ai îndrăznit tu, un om, să știi judecățile lui Dumnezeu, pe care nici îngerii, nici serafimii, nici heruvimii nu le știu? Dar Dumnezeu m-a trimis pe mine, părinte, să-ți arăt că judecățile lui Dumnezeu nu sunt ca ale oamenilor.

Și tu ai judecat ceva, dar judecățile lui Dumnzeu n-au fost ca ale tale, că ele au fost bune foarte! Deci de acum înainte să nu mai judeci pe nimeni și orice vei vedea să zici: „Doamne, Tu toate le știi! Eu nu cunosc judecățile Tale!”

Dar, fiindcă ești om, Dumnezeu te-a iertat, însă m-a trimis să te înțelepțesc să nu mai îndrăznești să iscodești judecățile Lui, că judecățile lui Dumnezeu sunt adânc mult și nu le poate ști nimeni, nici îngerii din ceruri.

*

Așadar să ținem minte din această povestire, că tot ce ni se pare nouă în lumea asta că-i strâmb și rău, de multe ori ne înșelăm! Că nu cunoaștem judecățile lui Dumnezeu cele ascunse și necuprinse.

Nu cerca cele necercate și nu voi să ajungi cele neajunse!"
Reply With Quote