View Single Post
Vechi 20.06.2013, 18:42:11
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
si inca nu ai vazut tot ce se poate.
personal(si sunt un om inchis emotional), sincer, ma cutremur cand aud mizeriile baietilor de la Noul Ateism din America si imi aduc aminte de aceleasi sintagme folosite si de comunisti pentru "deliriosii mistici", de nazisti pentru non-arieni(ce, pai si la aia dusmanii poporului erau niste prosti subumani care corupeau cultura poporului bastinas. Desigur, si atunci aveam lucrari stiintifice care "dovedeau asta"), si de Cultul Ratiunii al lui Robespierre.
Lumea libera o sa iti vrea capul in curand, ucenic al lui Hristos.
In curand.
Dar pana atunci coruptia trebuie sa infloreasca, otrava urii trebuie sa atinga toate organele, "pt un organism mai bun si mai sanatos".
Pentru interese mai mari decat noi toti, trebuie sa fim redusi la tacere.
"Noul ateism din America"?... Este prima dată când aud de această mișcare...
Da... Și pe mine mă cutremură intoleranța și închistarea, "încremenirea în proiect" în ideologii care, de-a lungul vremii, au făcut atât de mult rău umanității.
Ereziile și ideologiile, forme mai mult sau mai puțin grave de cancer spiritual, recidivează din timp în timp... Este fascinant, în acest sens, cum Sfinții Părinți reușeau să detecteze în noile erezii esența unor concepții eretice mai vechi, reapărute sub alte măști. De exemplu, în pnevmatomahism/ macedonianism, Părinții sec. al IV-lea au văzut nimic altceva decât un arianism camuflat (sau o consecință logică a arianismului), în nestorianism au identificat, sub o altă formă, ideile lui Pavel din Samosata... și exemplele pot continua.
Oare nu și astăzi se întâmplă la fel?
Oare ce altceva este mișcarea New Age, de exemplu, dacă nu o formă de neognosticism?...
La fel și-n cazul ideologiilor anticreștine: aceleași idei (creștinii sunt nebuni, delirează, trebuie tratați etc), chiar și aceiași termeni, uneori.
Totuși, Domnul nostru ne asigură că El Însuși, Lumina cea adevărată "întru întuneric luminează și întunericul nu a cuprins-o" (In1, 5).
Dumnezeu este Stăpânul și Proniatorul lumii! Și "cine ne va despărți pe noi de iubirea lui Hristos?" - se întreba retoric, plin de încredere și entuziasm, Sfântul Apostol Pavel (Rm8, 35).
Slavă lui DUmnezeu pentru toate!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote