View Single Post
Vechi 21.06.2013, 15:05:56
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Doamne ajută.

DA! Frate "patrie și credință", sunt mulți, foarte mulți, enorm de mulți, frați creștini, care NU au înțeles Adevărul ! Nu L-au înțeles deci pe Hristos. Nu înțeleg credința. Și mai grav, nici nu vor să înțeleagă și să cunoască. Și cumplit de grav, cînd vrea cineva să îi ajute, prima dată cu vorba bună, apoi cu mustrare, sar în sus, tot ei, cei aflați în greșeală și întuneric și necredință și nu vor să se îndrepte, frații creștini. Nu vor și pace bună. Poftim!
Dacă mă vezi mîndru, roagă-te pentru mine. Roagă pe Domnul Milostiv pentru mine și să ne dea tuturor smerenia și pacea și blîndețea Sa preadulce. Să învățăm de la El, că e blînd și smerit cu inima.

Da, există dovezi, ți-am arătat că se sfătuiau înainte să aplice Levitic 20, cum au cerut și sfatul Mîntuitorului, cu desfrînata. Și mai sunt o grămadă de dovezi Scripturistice, dar acolo îți dai tu silința și osteneala, dragul meu. Ți-am dat undița, mai departe descurcă-te și pescuiește-ți pestele.

Da, Moise nu a apucat să intre în Canaan și Israel s-a apucat să ucidă, de aceea s-au depărtat de Dumnezeu prin necredința lor și prin închinarea la alți dumnezei luați din vecini, moabiți și alții, și pentru depărtarea lor, au alungat mila lui Dumnezeu și au ajuns 400 de ani robi în babilon. Da, lapidarea avea loc, ca și în Noul Testament, cînd l-au ucis cu pietre pe Sfîntul Arhidiacon Ștefan. Cu ce a greșit, Sfîntul Ștefan? Dar ei, în nebunia minții lor, depărtați fiind de Dumnezeu, încălcau porunca să nu ucizi, de aceea au și pierdut Ierusalimul, imperiul roman le desființează țara, și rămîn fără țară pînă în 1956. Învățătorii care au ucis preoții lui Baal, au greșit și ei, din nou. Dacă îți amintești, preoții lui Baal, cînd au văzut că Dumnezeul lui Israel este Cel adevărat, i s-au închinat Lui. Dar tot au fost uciși. E greșit. Au greșit. Ca în nenumărate cazuri. S-au depărtat de Dumnezeu. E greșit să ucidem. Oare atît de orbi să fim? Nu cred. Refuz să cred.

Mai departe. Da? Păi ia amintește-ți cum era numit Hristos? Rabi. Învățătorule. Deci Hristos Însuși era rabin, considerat, prooroc, Fiul lui David. Și dacă pe El l-au întrebat, înseamnă că și pînă la El, au întrebat de fiecare dată cînd era vreo delapidare. E firesc. Nu-mi amintesc acum să-ți mai dau versete, dar unu e de ajuns, cred. E ca și cum în cazul botezului, la sectari, în întuneric luptă împotriva Adevărului, împotriva lui Hristos, cînd însă spune clar: "s-a botezat el și toată casa lui", Corneliu, acolo nu erau copii? Sfînta Tradiție. La Faptele Apostolilor 2, 38-41, s-au botezat peste 3000 de suflete, acolo nu erau copii? La Faptele Ap. 16, 27-33, a botezat întreaga casă a temnicerului, acolo nu erau copii? La 1 Corinteni 1, 16, s-a botezat întreagă casă a lui Ștefana, acolo nu erau copii? La F.A. 16, 14-15 întreaga familie a Lidiei, acolo nu erau copii? Sau la Faptele A. la 8, 5-16, au botezat în Samaria, o întreagă comunitate, acolo nu erau copii? La fel și aici, întrebînd pe Iisus, e firesc că întrebau pe înțelepții lor, proorocii. Unii dădeau voie la delapidare. Dar greșeau. Hristos arată clar, că greșeau.

OMULE ! NU sunt ai tăi, sunt ai lui Dumnezeu. NU ești responsabil pentru ei. EȘTI responsabil pentru mîntuirea sufletului tău și a sufletelor lor, în mai mică măsură. De asta ești tu responsabil. Soluțiile biblice sunt: te supui stăpînirii sau fugi. Atît. Învață Biblia la lașitate? Din punct de vedere lumeasc. Dar cine se face prietenul lumii, se face vrăjmaș lui Dumnezeu, spune Scriptura. Din punct de vedere Dumnezeiesc, fuga e împlinirea cuvîntului lui Dumnezeu. Slavă Domnului.
Postul 69 al meu, în acest topic, găsești citate ale Sfinților Părinți. În engleză. Da la pagina de wikipedia a războiului just, care arată clar împotrivirea Bisericii lui Hristos, la orice ucidere a unui alt om.

Bucurii.
Reply With Quote